Már nem kell sokat várni, nyitnak a karácsonyi vásárok

Már nem kell sokat várni, nyitnak a karácsonyi vásárok

A Vörösmarty téren és a Szent István téren is igazi különlegeségekkel, színes programokkal várják a látogatókat a szervezők. Minden nagykonyhánál elérhető lesz naponta egy olyan étel, amelyet 1500 forintos fix áron vásárolhatunk meg.

November 17-étől, péntektől karácsonyi díszbe öltözik a Vörösmarty tér, a szervezők idén is számos újdonsággal és látványossággal várják a látogatókat Budapest belvárosában.

A tér közepén álló Vörösmarty-szobor átlátszó „hógömbbe” burkolva áll majd, a szobor köré pedig ledfal épül, amely multimédiás információs pontként is szolgál: az információs tartalmak mellett a látogatók egy QR-kóddal aktiválható közösségi játékban is részt vehetnek.

A Kristálypalotán óriási karácsonyfa dekoráció lesz látható, valamint a téren egy ingyenesen igénybe vehető kisvasút is üzemel majd.

Az arra felülő családok testközelből gyönyörködhetnek az Oroszlános kút ünnepi díszítésében. A látogatókat fényinstallációk is várják az Alice Csodaországban mesealakjaival.

A Vörösmarty Classic Xmas gasztronómiai kiállítói a hagyományos magyar étel- és italkultúra karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó ételeit kínálják a közönségnek. A szervezők idén is gondoskodtak róla, hogy mindenki a pénztárcájának megfelelő ételt, italt választhassa, lehet majd borpárosítással ajánlott menüt is választani, és

minden nagykonyhánál elérhető lesz naponta egy olyan étel, amelyet 1500 forintos fix áron vásárolhatnak meg a látogatók.

A kézműves kiállítók a hagyományőrzés jegyében válogatják össze tradicionális, kézműves termékeikből álló portékájukat, de lesz egy edukációs helyszínként szolgáló kézműves ház, ahol az érdeklődő gyerekek hétvégente foglalkozásokon vehetnek részt.

A szervezők a kiállítók mellett támogatói helyet biztosítanak a Heim Pál Gyermekkórháznak is. A Vörösmarty Classic Xmas december 31-ig várja az érdeklődőket.

Hírdetés

A Szent István téren is kezdődik a karácsonyi vásár

Ugyancsak pénteken nyit az Advent Bazilika elnevezésű karácsonyi vásár, amelyen megújult ünnepi fénydekoráció, multimédia-kiállítás, zenei produkciók, 12 méteres karácsonyfa, fényfestés, jégpálya, kézműves és gasztronómiai kiállítók várják az érdeklődőket Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren.

A Szent István téren fényinstallációkkal idézik meg az Alice Csodaországban mesevilágát. Az utcazenei produkciók felköltöznek a magasba, a „nagyhütte” tetejére, ahol hetente négyszer lesznek hallhatók kulturális produkciók gospel, folk, jazz és funk stílusú műsorokkal.

A vásár központi részén kap helyet a 12 méter magas karácsonyfa, valamint itt várja a gyerekeket az ingyenes korcsolyapálya korcsolyabérlési lehetőséggel és korcsolyaoktatással.

A látogatók minden nap, 17.30-tól félóránként gyönyörködhetnek a Bazilika homlokzatára vetített 3D fényfestésben. A Bazilika előtt állítják fel a betlehemi jászolt, valamint ott helyezik el a monumentális adventi koszorút is.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https://www.facebook.com/adventiunnepabazilikanal/videos/359589836582905/&show_text=false&width=560&t=0

A rendezvényen idén is kizárólag hazai kiállítók lesznek, akik között kézműves és gasztronómiai árusok egyaránt megtalálhatóak, a hungarikumok pedig külön hangsúlyt kapnak. Önálló kiállítóhelyet kapnak Magyarország legnevesebb pincészeteinek prémium bortermékei, valamint a hazai borászati kultúra egyes tételei borpárosításként megjelennek a gasztrokiállítóknál. A szervezők idén is gondoskodtak arról, hogy mindenki megtalálhassa a pénztárcájának megfelelő étel- és italkínálatot. A Vörösmarty téri vásárhoz hasonlóan itt is minden nagykonyhánál elérhető lesz naponta egy étel, amelyet 1500 forintos fix áron vásárolhatnak meg a látogatók.

A vásárban népművészek, iparművészek és modern dizájner termékeket kínáló innovatív alkotók is kiállítanak, a látványműhelyben pedig kovácsmesterek mutatják be szakmájuk fortélyait. A régmúlt időket idézi meg a Fortepannal közösen megvalósított Advent Anno című fotókiállítás, amely a pavilonok külső oldalát díszíti majd.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a vásár teljes ideje alatt várja az adományokat, a szolgálat önkéntesei a helyszínen maguk sütötte mézeskalács szívvel hálálják meg az adakozók segítő szándékát.

Az Advent Bazilika január 1-jéig várja az érdeklődőket.

Ez a vásár az európai régió egyik legszebb ünnepi rendezvénye: a programsorozat a 2019-ben, 2021-ben és 2022-ben elnyert Európa legjobb karácsonyi vására cím mellé tavaly a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is kiérdemelte.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »