Már látogatható a világ legnagyobb olasz reneszánsz kiállítása

Már látogatható a világ legnagyobb olasz reneszánsz kiállítása

Már látogatható a világ legnagyobb olasz reneszánsz kiállítása Horváth Bianka2023. 06. 09., p – 12:40

A világon a legnagyobb, olasz reneszánsz remekműveket bemutató kiállítás nyílt meg Párizsban – adta hírül az mti

A Nápoly Párizsban című tárlat a Louvre-on belül három helyszínen – a Nagy Galéria nevű folyosón, a Kápolnateremben és az Órateremben – hat hónapig lesz megtekinthető, miközben az Itália egyesítése előtti időkből a Farnese, a Bourbon és Bonaparte-Murat családoktól származó gyűjteménnyel rendelkező Capodimonte Múzeumot felújítják.

A Nápolyból érkező hetven festményt a XV. és XVI. századi olasz festészetnek a Louvre-ban található több száz remekművével együtt állították ki. Láthatók az 1515 és 1535 között Velencében, Rómában és Firenzében készült legszebb portrék, figyelemre méltó aktok, és Caravaggio, Masaccio, Bellini, Ribera és a Parmigianino néven ismert Filippo Mazzola, valamint Tiziano, Carracci és Reni remekművei is.

(mti)

Hírdetés

Kapcsolódó cikkünk

Az Iparművészeti Múzeum szervezésében idén is ingyenes programokkal várja az érdeklődőket A szecesszió fesztiválja

Az Iparművészeti Múzeum szervezésében idén is ingyenes programokkal várja az érdeklődőket A szecesszió fesztiválja; a keddtől szombatig tartó programsorozat elsődleges helyszíne a budapesti Ráth György-villa, ahol a múzeum páratlan szecessziós gyűjteményéből 600 műkincs tekinthető meg. A fesztivál programjai a városi séta kivételével ingyenesen látogathatók, de regisztrálni szükséges a bit.ly/szecifeszt oldalon.

A szecesszió világnapját magyar kezdeményezésre 2013 óta ünnepeljük minden év június 10-én. Ez a nap a századforduló két híres építészéhez kötődik: ekkor halt ugyanis meg Lechner Ödön, 1914-ben, és Antoni Gaudí 1926-ban. A világnap a Réseau Art Nouveau Network (RANN) nemzetközi szecessziós szervezet hivatalos programjai közt is szerepel, a résztvevő intézmények 2017 óta évről évre egy központi téma mentén csatlakoznak – áll a közleményben.

(mti)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »