Már csaknem tízmillió jegyet adtak el a párizsi olimpiai játékok szervezői, 45 sportágra még kaphatók jegyek

Már csaknem tízmillió jegyet adtak el a párizsi olimpiai játékok szervezői, 45 sportágra még kaphatók jegyek

A szervezők már 9,7 millió jegyet adtak el a párizsi olimpiai és paralimpiai játékokra. Az egy olimpiai játékokra eladott vagy kiosztott jegyek rekordja már megdőlt, hiszen 1996-ban Atlantában 8,3 millió volt, 28 évvel később pedig a párizsiak hódították el a 8,7 milliós célt.

Jegyek még mindig kaphatók, a franciák mintegy 10 millió jegyet különítettek el az olimpiára. Több mint egymilliót adtak el belőlük a paralimpiai játékokra. 45 sportágra még kaphatók jegyek, de a nagy szurkolói érdeklődés ellenére egyes versenyekre nem lesznek kiárusítva a jegyek.

 „Nagy a nyüzsgés a városban, számomra ez lesz az első olimpia, amit élőben látok“ – mondta a 29 éves Carmen Rivera, aki a spanyol Madridból érkezett Párizsba. „Nem csodálkozom azon, hogy ez a történelem legnépszerűbb olimpiája, hiszen a világjárvány és a korábbiakat érintő egyéb események után rendezik meg” – tette hozzá.

Hírdetés

A 2024-es olimpiai játékok szervezői az év első felében megközelítőleg egymillió belépőjegyet osztottak ki Párizs város és környéke fiataljainak, amatőr sportolóknak, fogyatékkal élőknek, hogy élőben is megtapasztalhassák az olimpiát. Ez egy olyan kritika után történt, amely szerint túl magasak a jegyárak, és az átlagemberek nem engedhetik meg maguknak, hogy megvásárolják azokat.

A párizsi olimpiai játékok hivatalosan pénteken este kezdődnek, és augusztus 11-ig, vasárnapig tartanak. A Szajna menti városban a paralimpiai játékokra augusztus és szeptember fordulóján kerül sor.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »