Majdnem megölte, mert éppen arra kerékpározott

Majdnem megölte, mert éppen arra kerékpározott

Majdnem megölte, mert éppen arra kerékpározott

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség egy 65 éves férfival szemben, aki tavaly ősszel, egyetlen ütéssel, kis híján meggyilkolt egy véletlenül arra járó, másik férfit egy kisalföldi városban.

Hírdetés

A cselekmény a város egyik vendéglőjének teraszán történt, ahol a vádlott italozott. Az elkövető itt – az asztaltársa és közte keletkezett nézeteltérésből fakadó feszültség levezetéseként – sértegetni kezdett egy éppen arra kerékpározó férfit.

A sértegetést követően a vádlott azt kiáltotta a férfinak, hogy „megöllek”, majd a sértetthez lépett és őt a kezében lévő üvegpohárral nyakának bal oldalán megütötte. A pohár az ütéstől széttört és megsértette a nyaki ütőeret; az erősen vérző férfinak még sikerült a vendéglőbe bejutnia és ott segítséget kérnie.

A sértett a kialakult vérveszteség miatt közvetlenül életveszélyes állapotba került, a kórházban életmentő műtétet végeztek el rajta.

A letartóztatásban lévő elkövető terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »