MAJDNEM LEVÉL NEKEM

Kaptam egy levelet – illetve majdnem kaptam. Végül is csak így, mandinerből jutott el hozzám. Ám minden szavával egyetértek, és köszönöm szépen!

Majdnem levelet írtam Bayer Zsoltnak, hogy ne nevezze demensnek Demszky Gábort (egyetértve persze a hülye sapkáról írottakat). Nem azért, mert ne volna megalapozottan vélelmezhető a látottak alapján, hogy a szellemi leépülés és az érzelmi megnyilvánulások jelentős beszűkülése immár kóros szintre jutottak, de abban a szövegkörnyezetben, ahogy Bayer Zsolt használta a szót, kifejezetten negatív, sértő hangsúlyt kapott. A demencia sajnos egy olyan kóros állapot, ami sok jószándékú, akár okos ember életét is tönkretette, sőt, még bármelyikünk is megélheti a leépülésnek ezt a fázisát.

De vissza Demszkyhez. A minap beszólt Szél Bernadettnek: Szélütött Berninek nevezte. Akármiért is tette (a Jobbikkal való tárgyalások miatt), ilyet egyszerűen nem lehet! Mindenekelőtt Demszky, akit saját egykori udvartartása a város hercegének aposztrofált, nos, ez a herceg ezzel a mondatával ugyanolyan agressziót követett el egy nővel szemben verbálisan, mint tette azt Juhász Péter saját feleségével fizikálisan. Különösen a mostani, a nők elleni agresszió minden formájára fokozottan reagáló időkben kellene, hogy felhördüljön az ezen kérdésekre érzékeny média, és főleg azon része is,  amelyik korábban mindenben kiszolgálta az egykori főpolgármestert.

Hírdetés

Demszky azonban ezen túl felrúgott egy olyan alapszabályt is, amit illik már gyermekkorban megtanulni: mások nevével nem szórakozunk – ez elemi tisztesség kérdése, még csak nem is jómodor, vagy  tisztelet. Részben azért, mert a nevét senki sem maga választja, főleg pedig azért, mert azonos nevű családtagokat és idegen névrokonokat is megsértünk vele.

Demszky tehát, túl azon, hogy kezd leépülni, egyre agresszívabb és intoleráns – egyszerűen egy ótvaros büdös bunkó. Ennyi.

Tehát, tisztelt Bayer Zsolt, zárnám meg nem írt levelem, a leépülésre vonatkozó kifejezés pontos, de vagy legyünk szakmaiak, a diagnózis pedig tárgyszerű, vagy használhatunk indulataink kifejezésére nyomdafestéket ritkán látott kifejezéseket is, gyönyörű magyar nyelvünkben erre is van bőven muníció. 

Billentyű blogstar


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »