Magyarország nem hagyja magát!

Magyarország Nemzetközi szervezetekhez folyamodik az Európai Parlament határozata miatt

Hungary to resort to int’l organizations over European Parliment’s resolution

Source:Xinhua Published: 2017/5/30 6:23:49

A magyar kormány nemzetközi szervezetekhez fordul az Európai parlament (EP) határozata miatt, amely elítéli Magyarországot, miközben egy Magyarország elleni támadásért elítélt személyt menteget, mondta hétfőn a magyar külügyi és külgazdasági miniszter, Szijjártó Péter.

„Magyarország és Szerbia közötti zöld határ lezárása után az illegális bevándorlók Ahmed H. vezetésével támadást indítottak a rendőrök ellen Röszkénél” – mondta Szijjártó az újságíróknak.

A miniszter szerint a május 17-i EP határozat a rendőröket kővel, üveggel és betontörmelékkel megdobáló agresszor, Ahmed H mellett foglalt állást, a magyar kormánnyal szemben.

„És mindez olyankor történik, amikor Európának eddig sohasem tapasztalt terrorfenyegetéssel kell szembenéznie” – mondta Szijjártó

Hírdetés

A magyar diplomácia vezetője elmondta, hogy országa négy nemzetközi szervezethez fordul, nevezetesen a Terrorizmusellenes Bizottság Igazgatóságához (CTED), az Európa Tanács terrorizmussal foglalkozó szakértői bizottságához (CODEXTER), az EBESZ terrorizmusellenes egységéhez, és a NATO-terrorizmusellenes részlegéhez. Szijjártó azt mondta a riportereknek, hogy kormánya arra fogja kérni ezeket az intézményeket, vizsgálják meg, hogy mennyire növelheti meg a terrorfenyegetettséget az EP állásfoglalása, és hogyan ösztönözheti azokat, akik terrorcselekményeket készülnek elkövetni Európában.

Azt mondta, megdöbbentette az a tény, hogy az EP egy terroristát menteget, amikor az európaiaknak terrortámadásokat kellett elszenvedniük Párizsban, Brüsszelben, Nizzában, Londonban, és Manchesterben.

A német kancellár, Angela Merkel hétvégén elhangzott beszédére reagálva Szijjártó elmondta, egyetért abban, hogy „Európának saját kezébe kell vennie sorsát”, de kiemelte annak fontosságát, hogy fenntartsák a kiváló kapcsolatokat az Egyesült Államokkal.

Fordította: Urthvas Bethad

Forrás: The Global Times – Kína

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Aktuális, EP, Hírek, Külföld, Külföldi sajtó


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »