Magyarország lett az Európai Cursillo Mozgalom vezetője

Magyarország lett az Európai Cursillo Mozgalom vezetője

Magyarországon tartotta találkozóját az Európai Cursillo Mozgalom (GECC) vezetősége március 17–19 között. A vendéglátó magyar nemzeti titkárság lelki vezetője Székely János szombathelyi megyéspüspök. A résztvevők egyhangúlag a Magyarországi Cursillo Mozgalmat bízták meg az európai mozgalom vezetésével a következő négy évre.

A nemzetközi ultreya keretében összehívott találkozónak március 17-én, pénteken a Pázmány Péter Katolikus Egyetem biztosított helyszínt, március 18-án, szombaton Esztergomban folytatódott a tanácskozás. Az összejövetel célja a mozgalom európai vezetésének megújítása volt, amely négyévente esedékes.

Az európai országok cursillós vezetőinek találkozójára Anglia, Ausztria, Csehország, Hollandia, Horvátország, Olaszország, Portugália, Spanyolország és Ukrajna képviseletében érkeztek résztvevők, Magyarországot Várdai Judit világi elnök, Szűcs Imre atya operatív lelki vezető és Csibi Tamás nemzetközi koordinátor képviselte.

A találkozót két hónapos szervezőmunka előzte meg, ennek eredményeként a résztvevők a pénteki napon igazi cursillós vendéglátásban részesültek. Székely János püspök tanítása, a tanúságtevők mély megosztásai, kiscsoportos beszélgetések tették színessé az estét.

Hírdetés

A szombat este tartott szavazáson egyhangúlag a Magyarországi Cursillo Mozgalom kapta meg a felhatalmazást az Európai Cursillo Mozgalom vezetésére, ezzel négy évre a felelősséget mozgalom szolgálatáért.

„Szombat délutánra nagyon mély, megrendítő szentségimádást állított össze a GECC spanyol vezetősége. Számomra a legerősebb üzenet az egységért, a közösségért, a közösség békéjéért való imádság volt. Tudtuk mindnyájan, hogy ezt követi az új vezetőség megválasztása. Azért imádkoztam, hogy csak akkor válasszanak meg minket, ha Jézus tud használni az egységért való munkában” – elevenítette fel a választás előzményeit Várdai Judit.

Forrás: Weisz Teodóra/Magyarországi Cursillo Mozgalom

Fotó: Magyarországi Cursillo Mozgalom

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »