Magyarok által kimentett kisfiút látogatott meg Novák Katalin Adanában

A februári törökországi földrengés után az Életjel Mentőcsoport által kimentett kisgyermeket látogatott meg Novák Katalin köztársasági elnök Adanában.

Hírdetés

Novák Katalin az 5 éves Ahmet Yildirimet otthonában látogatta meg és ajándékokkal lepte meg.
   
A kisfiú 5 napot töltött a romok alatt étlen-szomjan, mielőtt az Életjel Mentőcsoportnak sikerült kimentenie, az egyik lábát azonban amputálni kellett. A kisfiú a szüleit és testvérét is elvesztette a földrengésben.
   
A Törökország és Szíria határvidékét sújtó február 6-i földrengésben Törökországban több mint 50 ezren haltak meg, milliók hagyták el a térséget vagy váltak földönfutóvá.
   
A mentésben összesen 167 magyar önkéntes vett részt 22 keresőkutyával, és 35 életet mentettek meg. Munkájukról Fauszt Tímea készített rövidfilmet.
   
Novák Katalin köztársasági elnök március 29. és 31. között – a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok századik évfordulója alkalmából – hivatalos látogatáson tartózkodik Törökországban. Szerdán Recep Tayyip Erdogan török elnökkel tartott megbeszélést, csütörtökön ellátogatott a török Nagy Nemzetgyűlésbe, és megtekintette a földrengés által sújtott régió egy részét, pénteken pedig felavatja Mancs, a híres mentőkutya szobrát, majd megtekinti a Thököly Imre-emlékházat és megkoszorúzza Thököly Imre síremlékét.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »