Magyar szemtanú Londonból: Ezek nem voltak megijedve

Egy magyar szakács is szemtanúja volt a hét halálos áldozatot követelő londoni terrortámadásnak. Az Antal néven bemutatkozó férfi a HírTV-nek beszélt telefonon s történtekről. 

Hírdetés

„A Borough Marketnél van az étterem, ahol dolgozom, és annyit hallottam, hogy a menedzserünk kiabál, hogy menjünk és csukjuk be az étteremajtót. Amikor a személyzet behúzta az ajtót, akkor már láttuk a három embert a késekkel a kezükben, jöttek felénk. Közben belül is odaraktuk az asztalokat, székeket, hogy ha be is törik az ablakot, akkor ne tudjanak már hozzánk bejönni. A vendégeket meg az egész személyzetet, mindenkit letereltünk a földszintre, a konyhára, amit le tudunk zárni…

Nem volt rajtuk maszk, tehát nem volt most az, hogy el akarnak futni vagy el akarnak rejtőzni. Ezek nem voltak megijedve.

A mi éttermünkbe be is kiabáltak, hogy »mi nem vagyunk turisták, visszajövünk!« Azt már csak később tudtuk meg, hogy tőlünk 30 méterre, a másik étterem lelőttek két embert. A fényképekből láttuk az egyiket, hogy a szíj és rajta azok a fémes valamik, hogy az volt az egyik, akit mi láttunk…”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »