Magyar Péter: Orbánnak most már ideje lenne letennie a lantot, és nyugdíjba mennie!

Magyar Péter: Orbánnak most már ideje lenne letennie a lantot, és nyugdíjba mennie!

Országjárása során Magyar Péter interjút adott a szlovákiai Napunk című lapnak, amiben a határon túli, felvidék magyarok és a magyar kormányhoz való viszonyuk is szóba került.

„Azt látom, a határon túli magyaroknak is kezd elegük lenni”

– mondta a lapnak Magyar Péter. Arról is beszélt, hogy ő a határon túli támogatások keretében nem szórna ki százmilliárdokat felesleges beruházásokra, és szívesen megbeszélné a Beneš-dekrétumok ügyét a szlovák vezetéssel.

A határon túli portál kíváncsi volt, hogyan kampányol Magyar Péter és a Tisza Párt a vidéki Magyarországon, ezért a Vas megyei Celldömölkön találkoztak vele. A lap hangsúlyozta, hogy a Medián felmérése szerint Magyar Péter pártja a legnépszerűbb ellenzéki párt az országban.

Az interjúból kiderül, hogy Magyar jól viseli a hirtelen támadt népszerűséget, mert nincs sok ideje ezen gondolkodni.

Hírdetés

Minden nap máshol vagyunk, rengeteg emberrel találkozunk, és engem az hajt most, hogy jó eredményt kell elérnünk és vissza kell vennünk a hazánkat

– mondta el erről, majd hozzátette, hogy majd a választások után visszatér erre.

Magyar szerint Orbán Viktor egy tehetséges politikus volt, de most már ideje lenne letennie a lantot, és nyugdíjba mennie. „Ő egy demokratikus hős volt '89-ben, ezt mindenki tudja. Hogy hova jutott később, az egy más kérdés.” Elmondta ismételten azt is, hogy az ő példaképe II. János Pál pápa.

A Napunk cikkéből az is kiderül, hogy miért pont most lett elegük az embereknek a rezsimből, mi Magyar Péter álláspontja Ukrajna ügyében, mit változtatna a határon túli magyarokkal kapcsolatos politikában és mit üzenne a szlovákiai magyaroknak.

(Címlapkép: Magyar Péter/Facebook)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »