Magyar Péter döntött, mégis beül az EP-be

Magyar Péter döntött, mégis beül az EP-be

A Tisza Párt alelnöke, miután a pártja képviselőit felvette soraiba az Európai Néppárt, a közösségi oldalán jelentette be, hogy mégis felveszi az európai parlamenti mandátumot.

„Ez csapatjáték, vége a one-man-show-nak” – fogalmazott. Magyar Péter élőben jelentkezett be Brüsszelből és közölte, miután az Európai Néppárt frakcióülésén 97 százalékos támogatást kapott a döntés, hogy a Tisza Párt hét képviselőjét befogadja Európa legnagyobb pártcsaládjának frakciója, „kicsit más helyzet van”, mint korábban.

„Való igaz, többször nyilatkoztam azt, hogy nem tervezem felvenni ezt a mandátumot, és értem a rengeteg kritikát, amit emiatt kapok”, de a Néppártban „befolyásos, nagy frakciónk van, ez nagyon sok lehetőséget nyújt nekünk” – indokolta döntését Magyar Péter.

Hírdetés

Kifejtette: olyan lehetőségek nyílnak meg a Tisza Párt előtt, olyan nemzetközi kapcsolatrendszert alakíthat ki, nemzetközi partnereitől annyi támogatást, tudást, tapasztalatot kaphat, „ami felbecsülhetetlen egy országgyűlési kampányban”. Megjegyezte, a Néppártnak rengeteg szakértője van, akiket tudnak használni.

Hangsúlyozta: „minden részletet mérlegelve” döntött úgy, hogy felveszi a mandátumot, de „ez nem egy olyan döntés, ami öt évre szól”. Szeretné látni, „mennyi munkával és milyen elfoglaltsággal, milyen külföldi léttel jár” az EP-ben végzett munka, ugyanakkor tisztában van vele, „mennyi szervezést, mennyi pártépítést igényel az, hogy a következő országgyűlési választásokon a Tisza Párt kerüljön ki győztesen” – magyarázta.

Úgy vélte, ha nem venné fel a mandátumot, akkor is rengeteget kellene külföldre utaznia. „Tudom, mik a limitjeim, ha a brüsszeli vagy strasbourgi munka – ami csupán néhány napot fog igényelni tényleges kintléttel – a pártépítés rovására megy vagy veszélyezteti az elkövetkezendő országgyűlési választáson elvárt jó eredményt, akkor azonnal lemondok” – mondta el Magyar Péter.

Közölte azt is, fél év után újabb szavazást indít arról, hogy választói szerint megérte-e a mandátum megtartása, „vagy haza kell jönnöm teljes állásban”. Hangsúlyozta, döntése „nem a pénzről szól”, a fizetése felét minden hónapban felajánlja majd jótékony célra.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »