Magyar nyelvű könyveket a kárpátaljai könyvtárakba!

Magyar nyelvű könyveket a kárpátaljai könyvtárakba!

Pénzadománygyűjtést indítottak kárpátaljai könyvtárak javára magyar könyvek megvásárlásáért. A nemes kezdeményezéshez bárhonnan lehet csatlakozni pénzösszegek átutalásával.

A Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár már évek óta szervez jótékonysági akciót, mellyel az erdélyi könyvtárakat támogatják. A székelyudvarhelyi székhelyű Bibliofil Alapítvány idén kárpátaljai intézményeket támogatna, segítve a magyar nyelvű könyvállomány bővítését.

– magyarázta a Felvidék.ma kérdésére Tegdes Egyházi Dóra, a Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesületének elnöke, a nemes kezdeményezés egyik felvidéki nagykövete.

Hírdetés

A könyvbarátok október 9-ig küldhetik el pénzbeli adományaikat. További részletek ITT találhatóak.

A pénzadománygyűjtés mellett e héten vasárnap egy jótékonysági sporteseményre is sor kerül Székelyudvarhelyen, ahol nagykövetek a vállalt táv lefutásával, illetve lekerekezésével a teljesítmény alapján járulnak hozzá a pénzbeli adománygyűjtéshez. A távolabb élő nagykövetek, köztük Tegdes Egyházi Dóra is a lakhelyén teljesíti a bevállalt távot.

A befolyt támogatásból a Bibliofil Alapítvány a kárpátaljai könyvtárak könyvlistái alapján szerzi be a szükséges köteteket.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »