Magyar-lengyel – Rossi: Mindenre felkészültünk a lengyelek ellen

Magyar-lengyel – Rossi: Mindenre felkészültünk a lengyelek ellen

Marco Rossi szövetségi kapitány szerdai, mérkőzés előtti szokásos sajtótájékoztatóján kiemelte: a csapat maximálisan felkészült a lengyelek elleni vb-selejtezőre, de kérdés, hogy a terveket sikerül-e a gyakorlatban is megvalósítani.

A szövetségi kapitány szerint minden szempontból a maximumot kell adniuk a játékosoknak a pályán, emellett szerencsére is szükség lesz ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el a nálunk magasabban rangsorolt, világsztárokat is a csapatukban tudó lengyelekkel szemben. Rossi elmondta: bízik benne, hogy folytatni tudja a Paulo Sousa elleni eredményes szereplést, a lengyelek jelenlegi szövetségi kapitánya ellen a Honvéd vezetőedzőjeként kétszer is sikerült jó eredményt elérnie.

Remélem, a Paulo Sousa elleni harmadik mérkőzésen is sikerül meglepetést okozni, és csapatommal megőrzöm ellene a veretlen mérlegemet. Az előző egymás elleni mérkőzéseken is papíron erősebb ellenféllel szemben irányítottam a csapatomat, bízom ennek a sorozatnak a folytatásában. Paulónak megvan a saját stílusa, ezzel tisztában vagyunk, de azt így sem lehet előre kitalálni, hogy pontosan milyen feladatokkal és összetételben küldi pályára a csapatát, mi megpróbáltunk minden eshetőségre felkészülni, így a négyvédős és a háromvédős rendszerre is. Emellett természetesen igyekeztünk felkészülni a legjobb játékosaikra is, az egy másik kérdés, hogy sikerül-e megvalósítani a pályán a tervünket. Lewandowski a világ egyik legjobb játékosa, mellette Zilinski is igazi klasszis, de rajtuk kívül is nagyon sok remek játékos szerepel a lengyeleknél, akik topcsapatokban szerepelnek hétről hétre. Nem véletlen, hogy míg mi a 40. helyen állunk a világranglistán, ellenfelünk a 19. pozíciót foglalja el. A sikeres szereplés kulcsa a megfelelő csapatjáték, emellett az egyéni játék szintjén is a maximumot kell adnunk, valamint szerencsére is szükségünk lesz, mert utóbbi összetevő is nagyban hozzájárul a mérkőzések kimeneteléhez. A kulcspillanatokban elengedhetetlen a szerencse, enélkül nehéz eredményeket produkálni.

Újságírói kérdésre Marco Rossi elárulta: a keret tagjai közül egyedül Kecskés Ákos nincs tökéletes állapotban, a többiek minden szempontból készen állnak a csütörtöki találkozóra.

Hírdetés

A sajtótájékoztatón a korábbi lengyelországi gólkirály, Nikolics Nemanja is válaszolt az újságírók kérdéseire. A MOL Fehérvár csatára optimistán várja a mérkőzést, mert úgy érzi, az elmúlt időszak eredményei okot adnak a bizakodásra.

Mindenki tele van önbizalommal, remek hangulatban várjuk a mérkőzéseket. Az előző fél év okot ad a bizakodásra, hiszen nagyon szép eredményeket értünk el, megvalósítottuk minden kitűzött célunkat, és a mutatott játékra is lehet alapozni. Persze, a játékban még fejlődnünk kell egyénileg és csapatként egyaránt. Tiszteljük a lengyelek, de bízunk a saját képességeinkben, és abban is, hogy az eddigieknél is nagyobb célokért küzdhetünk a jövőben. A lengyeleknél játszik a világ egyik legjobb játékosa ott van a csapatban: Lewandowski fantasztikus ütemben termeli a gólokat. Fontos, hogy kikapcsoljuk őt a játékból, ez azonban korábban nálunk erősebb csapatoknak sem sikerült. Apróságok dönthetnek, fontosak lehetnek a pontrúgások, és el kell kerülnünk a hibákat. Harcos meccset várok, kemény párharcokkal, rengeteg futással, de itthon a a győzelem megszerzése a célunk.

A mérkőzés játékvezetője a 2017-es BL-döntőt is vezető német Felix Brych lesz. Asszisztensei honfitársai, Mark Borsch és Stefan Lupp, a negyedik játékvezető pedig Marco Fritz lesz.

A vb-selejtező mérkőzés ma este 20:45-kor kezdődik, a találkozót élőben közvetíti az M4 Sport-csatorna.

mlsz.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »