Magyar drogkereskedőket kaptak el Írországban

Egy magyar lajstromjelű kisrepülőgéppel szállíthatott drogot az a két férfi, aki Írországban bukott le. A The Irish Sun beszámolója szerint nyolcmillió eurós, hatvan kilogrammos drogfogásról számolt be pénteken az ír rendőrség, a csempészésre használt gép pedig egy magyar lajstromjelű gépre hasonlít. A lap beszámolója alapján a Mandiner azt írta, hogy a rendőrség elfogott egy negyvenes és egy hatvanas éveiben járó magyar állampolgárt, akik üzletembernek adták ki magukat, de valójában droggal kereskedtek. A lap információi szerint a heroinszállítmányra titkosszolgálati eszközökkel ütöttek rajta a dublini Weston repülőtéren.

A kábítószert egy családi alapon megszervezett dublini bűnbanda rendelte, amely a hírhedt ír Kinahan bűnszervezet köreihez kapcsolódik. A Hvg.hu mindeközben úgy értesült, hogy a rendőrségi fotón a kisgép lajstromjele ugyan nem látszik, de „jellegzetes festett mintázata alapján megszólalásig hasonlít egy magyar bejegyzésű Cessna–210-es géphez”.

Hírdetés

A portál megkereste a gép tulajdonosaként feltüntetett magyar férfit, aki elmondta: nem tudott az esetről, de a fotó alapján nem zárható ki, hogy az ő tulajdonában lévő gépről van szó. A gépet egy hete adta kölcsön használatra egy ismerősén keresztül, ahogyan ez korábban is megtörtént már.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »