Magyar apát és fiát lőtték le egy marseilles-i leszámolás során

Magyar apát és fiát lőtték le egy marseilles-i leszámolás során

Apát és fiát is lelőtték vasárnap a dél-franciaországi város egyik kávézójának teraszán. A fiatalember a helyszínen meghalt.

Gabay Balázs

Fegyveres leszámolás történt Marseilles-ben vasárnap délelőtt. A francia híradások szerint a belvárosban található O’Stop bárban egy összeszólalkozást követően autóból nyitottak tüzet egy csoportra a kávézó bejáratánál. A két támadó automata gépfegyverrel – valószínűleg kalasnyikovval – adott le több lövést a teraszon tartózkodó társaságra. Az akció során összesen hatan sérültek meg, egyikük életét vesztette a helyszínen.

A leszámolás helyszíne, a marseilles-i O’Stop kávézó Fotó: Europress/AFP

Hírdetés

Az álarcos fegyveresek a támadást követően elmenekültek a helyszínről, autójukat kiégve találták meg a rendőrök. A francia nyomozók nagy erőkkel keresik őket.

Portálunk egy levelet kapott az eset kapcsán, melyben az áldozat egy közeli ismerőse jelentkezett, hogy információi vannak a lövöldözésről. Mint elmondta, az elhunyt édesanyja fel tudta venni a kapcsolatot a lövöldözés során megsérült egyik áldozattal, aki beszámolt a tragikus eseményről. Értesüléseink szerint az áldozat, T. László és családja békési, ő maga édesapjához ment Marseilles-be nyár elején látogatóba. Az apa, aki korábban az idegenlégióban szolgált, az O’Stop portásaként dolgozott. A lövöldözésről megjelent beszámolók testőrként emlegetik T. Lászlót, informátorunk viszont nem tud arról, hogy lett volna munkája a fiatalembernek Franciaországban. Úgy tudjuk, Békésen egyébként sofőrként dolgozott, szabadidejében pedig amatőr szinten kézilabdázott.

Információink alapján a sérültek között a magyar édesapán kívül szerb és francia nemzetiségűek is vannak, a lövöldözésnek több tucat szemtanúja volt. A párizsi magyar konzulátus ügyeletén vasárnap este még nem tudták megerősíteni nekünk, hogy magyar áldozata lenne a lövöldözésnek. A Facebookon T. László ismerősei sorra fejezik ki részvétüket a családnak a tragédia nyomán.

Fotó: facebook

Marseilles-ben rendszeresek a fegyveres leszámolások, bandák közti összetűzések. Bernard Cazeneuve belügyminiszter egy vasárnapi televíziós műsorban úgy fogalmazott, „túl sok az erőszak ebben a városban, le kell fegyvereznünk ezeket a csoportokat.” A hatóságok próbálnak tenni ellene: az elmúlt időszakban közel hatezer fegyvert gyűjtöttek be, melyek közül 1200 gépfegyver volt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »