Magyar ajkú erdélyi zsidó értelmiségiekre emlékeznek

Magyar ajkú erdélyi zsidó értelmiségiekre emlékeznek

Magyar ajkú zsidó értelmiségiek a két világháború közötti Erdélyben – ez a címe annak a rendezvénynek, amit a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Egyetemi Kulturális Örökség Igazgatósága, valamint az Észak-erdélyi Holokauszt Virtuális és Dokumentációs Múzeuma szervez.

A Holokauszt Áldozatainak Országos Emléknapja alkalmából szervezik meg az eseményt október 9-én a kincses városban. A rendezvényt az észak-erdélyi zsidók lengyelországi náci megsemmisítő táborokba való deportálásának 80. évfordulója alkalmából tartják. Az erdélyi magyar ajkú zsidó értelmiségiekről kiállítást és könyvkiállítást szerveznek.

Hírdetés

A megnyitón előadást tart Dr. Albu-Balogh Andrea, a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem oktatója Magyar ajkú zsidó értelmiségiek a két világháború közötti Erdélyben címmel. Az eseményt október 9-én, szerdán 16 órától tartják a Holokauszt Múzeumban (Kolozsvár, Croitorilor utca 13. szám, 1. emelet). A kiállításon erdélyi zsidó értelmiségiek által írt, a Holokauszt Múzeum vagy a Lucian Blaga Központi Egyetemi Könyvtár hagyatékában lévő könyvek láthatók október 10. és november 15. között, hétfőtől péntekig, 12 és 15 óra között a múzeumban. Október 9-én a Holokauszt Múzeumba a belépés ingyenes.

Forrás: krónika

The post Magyar ajkú erdélyi zsidó értelmiségiekre emlékeznek appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »