Magas rangú NATO-tábornok: Kijev elvesztette a háborút, a Jobb Szektor parancsnoka is elesett Ilovajszknál

Magas rangú NATO-tábornok: Kijev elvesztette a háborút, a Jobb Szektor parancsnoka is elesett Ilovajszknál

„NATO-körökben egyre inkább az a vélemény uralkodik el, hogy Kijev tökéletesen elvesztette kelet-ukrajnai területeit és a háborút is, a felkelők egyre eredményesebb taktikájának következtében” – hivatkozik a német Der Spiegel egy meg nem nevezett magas rangú NATO-tábornokra mint az információ forrására.

„Porosenko számára nincs más alternatíva, mint tárgyalások útján megegyezni Minszkben Novorosszija, azaz a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok egységesen fellépő küldöttségével, és a lehető legkisebb veszteséggel kivezetni katonáit a körbezárt katlanokból” – teszik hozzá.

A tömegesen dezertáló katonák beszámolói szerint egyetlen fegyverük a géppisztoly, amellyel Kijevben megbúvó parancsnokaik a felkelők ellen küldik őket. A kijevi csapatok és a zsoldoscsapatok hatalmas veszteségei miatt egyre inkább lázadozó katonák már a fővárosban, Kijevben meghúzodó csinovnyikok ellen fordítanák fegyvereiket.

Meg nem erősitett hírek szerint a Jobb Szektor katonai szárnyának parancsnoka, Dmitro Jaros is elesett az ilovajszki pokolban.

A nagy kérdés az, ki húzta meg a sokak szemében már terhelő tanúnak számít Jaros életét kioltó fegyver ravaszát…

Udo Winter
Berlin


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »