Magabiztos DAC győzelem a megyei rangadón – Képek, videók

Magabiztos DAC győzelem a megyei rangadón – Képek, videók

Nyitókép: Körkép.sk

Gavrič, Káčer és Szánthó góljával magabiztos győzelmet aratott a DAC a nagyszombati Spartak felett. Ezzel 24 forduló után 54 ponttal, 4 pont előnnyel a Slovan előtt vezeti a szlovák bajnokságot.

Nehezen indult be a mérkőzés, az első félidő első felében gyenge színvonalú mezőnyjáték zajlott. Mi több, a találkozó kezdetén a hazaiak mintha az öltözőben ragadtak volna, jobbára a Spartak irányította a játékot.

Már-már mindenki elkönyvelte a gólnélküli döntetlent az első játékrészben, amikor Blackman beadásából Gavric a 39. percben érkezett, és fejjel megszerezte a vezetést a sárga-kékeknek.

Hírdetés

A második félidőben a nagyszombatiak maradtak az öltözőben, a jól játszó, sokat robotoló, de nem túl gólérzékeny Káčer egy hosszú szólót követően egy távoli lövéssel növelte a DAC előnyét. A második bekapott gól láthatóan megfogta a vendégeket, akik szurkolói addig főleg a magyarok szidásában élték ki magukat.

A 71. percben egy szögletet követően Petráš nagyot hibázott, átszállt fölötte a labda, a DAC-tól érkező Taiwo szinte a gólvonalról szépített. 2:1.

A hajrában a hazaiak részéről a csereként beállt Szánthó Regő is egy pazar, hatalmas lövéssel köszönt be, beállítva ezzel a 3:1-es végeredményt.

A DAC magabiztosan vezeti a bajnokságot, a legtöbb győzelmet aratta és a legkevesebb gólt is kapta. Remélhetőleg, a szurkolók ezzel visszatérnek a lelátókra, egy ilyen derbihez képest ugyanis a 7390 fizető vendég a korábbi évekhez viszonyítva igencsak szerény teljesítmény.

A DAC legközelebb két hét múlva lép pályára ismét hazai pályán, a Zsolnát fogadva.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »