Maga mögé szorította a sztárokat a 91 éves befektető

Maga mögé szorította a sztárokat a 91 éves befektető

Miközben a világ leggazdagabb emberei komoly vagyonveszteséget szenvedtek el eddig 2022-ben, az USA egyik leghíresebb befektetője tovább gazdagodott. A 91 éves Warren Buffett ezzel ismét bekerült a világ öt leggazdagabb embere közé.

Az idei részvénypiaci mozgások komoly vagyonveszteségeket jelentettek a világ leggazdagabb embereinek. A globális toplista szereplői jelentős összegeket veszítettek, azonban Warren Buffett, a 91 éves amerikai befektetési guru az egyik fontos kivétel volt – írja az Origo.

Buffett vagyona ugyanis kedden 117 milliárd dollár volt, amivel ismét bekerült a világ öt leggazdagabb embere közé 

– ez szerdai árfolyamon közel 41 ezer milliárd forintnak felel meg. A Bloomberg milliárdosokat tömörítő listája alapján Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault, valamint Bill Gates előzte csak meg.

Hírdetés

A Berkshire Hathaway legendás alapítója 2022-ben 7,8 milliárd dollárral gazdagodott, miközben Musk például 62 milliárdot veszített. Összességében tehát nem Buffett vagyongyarapodása volt kirívó, hanem a lista többi éllovasának vesztesége – írja a CNBC.

Az ötödik helyért egyébként Mark Zuckerberget kellett megelőznie, akinek a vagyona januárban még 120 milliárd dollár volt,

de azt követően 54 milliárdot veszített, ahogy a Facebook (Meta) részvényei komoly zuhanást produkáltak.

A Berkshire papírjai idén eddig 7 százalékos pluszban állnak, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a cég befektetési portfóliója erősen diverzifikált – még úgy is, hogy a portfólió 44 százalékát az Apple részvényei teszik ki. A vállalat tehát képes volt átvészelni a technológiai részvények nagy zuhanásait, aminek köszönhetően Buffett személyes vagyona sem szenvedte meg az idei részvénypiaci felfordulást.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »