Madarász Krisztián meggyilkolásának ügyét tárgyalja a bíróság

Madarász Krisztián meggyilkolásának ügyét tárgyalja a bíróság

Madarász Krisztián meggyilkolásának ügyét tárgyalja a bíróság Kulcsár Péter2023. 02. 02., cs – 11:42

Madarász Krisztián meggyilkolásának ügyét tárgyalja a bazini (Pezinok) Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) szenátusa. Ifjabb Dora Ferencet és Alföldi Lászlót eredetileg felmentették a vádak alól ebben az ügyben, de a Legfelsőbb Bírósága (SC) visszaküldte az ügyet.

„Nem tagadom, hogy megtörtént az eset, tudomásom volt róla. De továbbra is kitartok amellett, hogy nem én rendeltem el Madarász Krisztián meggyilkolását” – mondta csütörtökön ifjabb Dora Ferenc az ŠTS szenátusa előtt.

Hírdetés

Elmondta, hogy egy olyan cégcsoporthoz tartozott, amely Csehországban áfacsalást követett el. Ennek a csoportnak az élén Radovan Varga állt, és a vád szerint ő rendelte meg Madarász meggyilkolását, amit Alföldi László hajtott végre. „Elismerem, hogy nem tiltakoztam a gyilkosság elkövetése ellen, de semmilyen módon nem vettem részt benne” – mondta ifjabb Dora Ferenc, és hozzátette, nem volt jelen, amikor a bűncselekményt végrehajtották.

Korábban a bíróság börtönbüntetésre ítélt Bugár Györgyöt, a Sátor-banda egyik tagját, aki ifjabb Dora Ferencet jelölte meg, mint a gyilkosság megrendelőjét. A kihallgatása során azonban ellentmondások merültek fel az áldozat személyleírása kapcsán. „Egy teljesen más esetet írt le, mint amiről jelenleg beszélünk” – reagált ifjabb Dora Ferenc.

Korábban mindkét vádlottat 25 évre ítélték, jelenleg börtönbüntetésüket töltik. Tavaly jogerősen szintén 25 év börtönbüntetésre ítélték idősebb Dora Ferencet, Alsóhatár volt polgármesterét is. Több gyilkosság is szárad a lelkükön, amelyekkel a strómanok elhallgattatása volt a céljuk, és gazdasági bűncselekményeket is elkövettek. A volt polgármestert a Sátor-bandában elkövetett tetteiért is elítélték, a banda több tíz ember meggyilkolásáért felelős.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »