Madaras Norbert az FTC BL-esélyeiről: "lőtávolban" van a Recco, de mindenkinél jobb

Madaras Norbert az FTC BL-esélyeiről: "lőtávolban" van a Recco, de mindenkinél jobb

Számos fejlesztést készített elő a Magyar Vízilabda Szövetség a következő időszakra – jelezte a szervezet közgyűlésén és az InfoRádiónak adott interjúban Madaras Norbert, aki fél éve vette át az elnöki tisztséget.

Az ismerkedés hónapjai elteltek Madaras Norbert számára a Magyar Vízilabda Szövetség élén, igaz, a lehetőségekhez képest felkészülten érkezett a sportág vezetésébe. „Pontos képet kellett kapnom arról, hogyan állunk, milyen volt a múlt és milyen a jelen, mik lehetnek a szakmai és azon túli célok” – mondta az InfoRádióban.

Nagy hangsúlyt fektet az oktatási anyagokra, amelyek nem csupán nyomtatott anyagok, de videók, animációk is. „Mindig, mindenhol nem lehetünk elsők, de a lehetőséget meg kell adni az edzőknek, a képzésüknek, hogy minden rendben menjen és olyan fényes évtizedeink következzenek, mint amilyenek a múltban voltak” – folytatta.

A klubszezon június elején zárul a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjével, de nem lesz könnyű feladata az FTC-nek Belgrádban, erről is elmondta a véleményét.

Hírdetés

„A legnehezebb ellenfelet kapta a Ferencváros, de lelkileg lehet ez könnyű is, hiszen a Reccónak a győzelem a végcél,

amihez szintén nagyon nehéz útja lesz. Én bízom benne, hogy a Ferencváros meg tudja ezt nehezíteni, akár meg is akadályozhatja. Egy meccsen azért minden lehet” – boncolgatta az esélyeket Madaras Norbert, aki szerint „papíron egy fokkal jobb csapat a Recco, ez teljesen nyilvánvaló, mindenkinél jobb, de lőtávolban van egy-két csapat, köztük a Ferencváros is”.

A zöld-fehérek edzőjére külön kitért, mivel a Final 8 másnapján kezdődik a férfiválogatott felkészülése, amelyet szintén Varga Zsolt irányít – immár teljes állású szövetségi kapitányként. (Közben a női csapat Erdélyben edzőtáborozik.)

„A lányok BL-végjátéka már lezajlott, a fiúknál még a vetélytársaknál sem kezdődött meg a válogatottak felkészülése. Van egy rövid távú célunk: a minél jobb fukuokai vb-szereplés. Jó lenne, ha az egyik válogatottunk minél hamarabb kvótát szerezne, akár már Fukuokában is. Utána nyugodtabban lehetne dolgozni. Aztán a cél az olimpia lesz, és ott minél jobban szerepelni” – mondta még.

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »