Macskamentés a Szent Péter téren: a kolonnád tetejéről hozták le az állatot a vatikáni tűzoltók

Macskamentés a Szent Péter téren: a kolonnád tetejéről hozták le az állatot a vatikáni tűzoltók

A macskák (egyik) világnapján tesszük közzé a nem mindennapi mentőakció részleteit. A Catholic News Agency (CNA) római tudósítója, Hannah Brockhaus adott hírt a február 15-i izgalmakról a Szent Péter téren: a kolonnád tetején ragadt macskát kellett megmenteniük a vatikáni tűzoltóknak.

A sikeres mentés előtt sokáig macska-egér játékot játszottak a cicával, aki elmenekült a tűzoltók elől: kedd reggel többször is létrát kellett „támasztaniuk” az oszlopsor különböző pontjaihoz, mire le tudták hozni a szorult helyzetben lévő állatot Bernini 17. századi remekművéről.

A 284 dór oszlopból álló kolonnád 13, illetve a párkányzattal együtt 21 méter magas, nem tudni, hogy került oda a macska, illetve hogy van-e gazdája.

A cica többször is pozíciót váltott, elbújt a hangszórók mögött. Egy szemtanú állítása szerint végül leugrott, a szólásnak megfelelően sértetlenül érkezve a földre, ahol a vatikáni biztonsági személyzet vette aztán gondjaiba.

Hírdetés

Ezzel szemben a szemközti kegytárgybolt eladónője, aki végig követte az eseményeket, azt mondta a CNA újságírójának, hogy a tűzoltók hozták le végül a cicát, és letisztogatták, megszárogatták az esőzés miatt átázott bundáját, majd elvitték autóval, valószínűleg gazdát is keresnek neki.

További fotók és videók Hannah Brockhaus Twitter-oldalán láthatók.

Forrás: Catholic News Agency

Fotó: Hannah Brockhaus/Twitter

Magyar Kurír
(vn)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »