Macron Muskkal egyeztetett a Twitter-tartalmak moderálásáról

Macron Muskkal egyeztetett a Twitter-tartalmak moderálásáról

Emmanuel Macron francia államfő Elon Muskkal, a Twitter új tulajdonosával egyeztetett a közösségi háló tartalommoderálási politikájáról. A hivatalos álláspont szerint a találkozón “világos és őszinte” beszélgetés zajlott, de Macron “jelezte aggályait” a témában.

A francia elnök “átlátható felhasználói irányelvek” szükségességéről beszélt, és a tartalom moderálásának jelentős megerősítését szorgalmazta, természetesen a szólásszabadság védelmében. Mindezt úgy, hogy az “megfeleljen az EU szabályozásának”.

Macron csütörtökön az Egyesült Államokban egy díjátadókor arról beszélt, hogy a szólásszabadságnak “korlátai vannak és felelősségel jár”.

Hírdetés

Megjegyezzük, mindez addig nem zavarta sem Macront sem az EU-t, míg a közösségi háló moderálása az általuk preferált irányhoz tartozó tartalmakat hozta előnyösebb helyzetbe.

Macron kijelentései mögött így egyértelműen az áll, hogy Musk a Twitter átvétele után amnesztiát hirdetett a cég által korábban letiltott felhasználóknak, feltéve, hogy nem sértettek törvényt és nem terjesztettek spameket. (Ez azt jelenti, hogy számos EU-t, liberálisokat, és általában mainstream vonalat kritizáló személyiség kaphatta vissza hozzáférését a fiókjához – a szerk.).

Körkép.sk, reuters


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »