Macron: Izraelnek "pontosítania" kellene a Gázai övezeti hadműveleteinek célját

Macron: Izraelnek "pontosítania" kellene a Gázai övezeti hadműveleteinek célját

Emmanuel Macron francia elnök szerint az izraeli vezetésnek „pontosítania” kellene a Gázai övezetben indított hadműveleteinek célját, mert ha valóban a Hamász palesztin iszlamista szervezet teljes elpusztítását akarják, akkor szerinte a háború tíz évig fog tartani.

„Azon a ponton vagyunk, hogy az izraeli hatóságoknak pontosabban meg kellene határozniuk a végső céljukat. Elhiszi vajon bárki, hogy lehetséges teljesen felszámolni a Hamászt?” – tette fel a kérdést a francia államfő szombaton Dubajban újságírók előtt. „Ha ez a célkitűzés, akkor a háború tíz évig fog húzódni” – jegyezte meg.

Macron kifejtette azt is, hogy „egy terrorcsoporttal szemben nem az a helyes fellépés, hogy eltörölnek egy teljes területet vagy lebombázzák a teljes polgári infrastruktúrát”. Úgy vélte, „Izrael tartós biztonságát a térségben nem lehet garantálni úgy, hogy a biztonságért palesztin életekkel és a közvélemény neheztelésével fizetnek”.

Hírdetés

Macron hangsúlyozta, hogy kettőzött erőfeszítéssel kell törekedni arra, hogy tartós tűzszünet jöhessen létre a Gázai övezetben,

annak érdekében, hogy elérjék a térséget a humanitárius segélyek, illetve kiszabadítsák a Hamász fogságában lévő összes túszt.

A francia elnök szombat este Katarba utazik, hogy együtt vacsorázzon Tamím bin Hamad Ál Száni katari emírrel, aki fontos szerepet játszik a gázai túszok elengedéséről folytatott tárgyalásokban.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »