Macron: Azt akarom, hogy Oroszország vereséget szenvedjen a háborúban, de ne kerüljön szétverésre

Macron: Azt akarom, hogy Oroszország vereséget szenvedjen a háborúban, de ne kerüljön szétverésre

Emmanuel Macron francia elnök egy szombaton megjelent interjúban kijelentette, azt akarja, hogy Oroszország vereséget szenvedjen Ukrajnában, de ne kerüljön „szétverésre”.

Macron a Müncheni Biztonságpolitikai Konferenciáról való visszatérése után nyilatkozott, ahol felszólította a szövetségeseket, hogy növeljék Ukrajna támogatását, és azt is elmondta, Franciaország felkészült egy elhúzódó konfliktusra.

„Azt akarom, hogy Oroszország vereséget szenvedjen Ukrajnában, és azt is akarom, hogy Ukrajna meg tudja védeni pozícióját” – mondta a JDD és a Le Figaro francia lapoknak, valamint a France Inter közszolgálati rádiónak.

Hírdetés

Macron: Most nincs itt az ideje a párbeszédnek Oroszországgal, mivel a háborút választotta

„Meggyőződésem, hogy ez a háború végül nem katonailag fog befejeződni” – zárta szavait, hozzátéve, hogy egyik fél sem tudja teljesen megnyerni a konfliktust.

Egyesekkel ellentétben azonban nem akarja, hogy a harc orosz földre költözzön. „Az ilyen emberek elsősorban Oroszországot akarják szétverni” –mondta. „Ez soha nem volt és nem is lesz Franciaország álláspontja” – hangsúlyozta.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »