Ma van az antikommunista politikai foglyok és deportáltak napja. Ezt üzente Cîþu

Ma van az antikommunista politikai foglyok és deportáltak napja. Ezt üzente Cîþu

„Nem kell és nem szabad elfelejteni” azok áldozatát, akik szembe mertek fordulni a totalitárius hatóságokkal – hangoztatta kedden Florin Cîţu.

A miniszterelnök az antikommunista politikai foglyok és deportáltak napja alkalmából küldött üzenetében úgy fogalmaz: „Vannak olyan emberek, akik számára a vágy, hogy megvédjék annak a társadalomnak a szabadságát és méltóságát, amelyben éltek, többet jelentett, mint saját szenvedésük. Életük nagy részében vadászott rájuk és családjukra a totalitárius rendszer rettegett elnyomó gépezete, sokan meghaltak vagy meggyilkolták őket a kommunista börtönökben, az akkori társadalom elfelejtette vagy megbélyegezte őket”.

Hírdetés

A miniszterelnök hozzátette: a totalitárius hatóságokkal szemben állók szenvedését és áldozatkészségét nem szabad elfelejteni.

„Bízom erőnkben, az állampolgárokban és a hatóságokban egyaránt, hogy kivédünk minden antidemokratikus elcsúszást, és nem befolyásolnak azok a populista és konspiratív üzenetek, amelyek megpróbálnak manipulálni olyan nehéz helyzetekben, mint például a jelenlegi egészségügyi válság, és megpróbálnak elterelni bennünket a magunk választotta útról”- jelentette ki Cîţu. (agerpres)

Kiemelt kép: gov.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »