Ma kiderül, hogy ki lesz az év felvidéki vállalkozója

Ma kiderül, hogy ki lesz az év felvidéki vállalkozója

Negyedik alkalommal rendezik meg Felvidéken az Év vállalkozója versenyt Komáromban, ahol a pénteki döntő után a győztest hirdet a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége.

A rendezvény megnyitóján a Kortina étteremben elsőként Hajnal Virág, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, öröm számukra, hogy a felvidéki vállalkozók ilyen aktívak és nem csupán megválasztják évente azt a vállalkozót, akinek munkáját kiemelkedőnek tartanak, hanem évről évre verseny keretén belül derül ki a díj nyertese. 

Ezután Forró Krisztián, a Szövetség elnöke a vállalkozók társadalmi szerepvállalását emelte ki, akik nem csupán a hazai gazdaság motorjai, hanem a helyi közösségek olyan résztvevői, akikhez minden alkalommal lehet fordulni. A pártelnök szerint ugyan a sajtó kisebb figyelmet szentel a kis- és közepes vállalkozóknak, mert a hírek általában a nagyvállalatok által teremtett munkahelyekről szólnak, de míg a globális szereplők amilyen gyorsan jönnek, olyan gyorsan távoznak is, a helyi vállalkozók ott maradnak és folyamatosan tudják segíteni a régiót.

Hírdetés

Forró arra is utalt, az elmúlt években már hozzászokhattak a vállalkozók a folyamatos kihívásokhoz, de bízik benne, hogy egy eredményesebben dolgozó kormányzat a vállalati szektor számára is jobb lehetőséget tud teremteni. A pártelnök azzal az üzenettel zárta: „Vigyük sikerre a közösséget!”

A megnyitóbeszédek sorát Iván Tamás, a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke zárta. A  főszervező kiemelte az elmúlt időszak nehézségeit és azt is, hogy ez az időszak is megmutatta, a felvidéki vállalkozók hatalmas kitartással és kreativitással bírnak, aminek köszönhetően is tovább tudnak dolgozni. A verseny kapcsán elmondta, az idei évfolyam témája a cégvezetés a válság idején, s a tíz vállalkozás példáján is ötleteket kívánnak adni a felvidéki társaiknak, hogyan lehetséges eredményesen túlélni a kihívással teli időszakot.

Az ünnepélyes pillanatok után Marcinkó Adrián, a WADO digitális ügynökség tulajdonosa adott elő az online ügyfélszerzés témájában, majd a tíz vállalkozó bemutatkozásával vette kezdetét a verseny.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »