Luther King megrémülne- Visszatért a szegregáció az amerikai egyetemekre

Amikor a hallgatók jövő héten visszatérnek az amerikai egyetemekre, sokuknak csak az azonos bőrszínű emberekkel lehet felkészülnie az életre és az étkezésre. Mi történt Amerika nagy “álmával”?

A faji szegregáció az ellenzői szerint nagyon rossz ötlet. Tehát nem meglepő, hogy az identitáspolitika képviselői megkövetelik, hogy az amerikai egyetemen csak fekete-fehér kollégiumokat építsenek.

A Washington Square News, a New York-i Egyetem (NYU) egyetemi hallgatóinál készített tanulmány nemrégiben beszámolt arról, hogy az egyetem hajlandóságot mutat és „segítik a kizárólag a” feketének nyitott lakóközösségek megvalósítását ”.

A hallgatók már 2021 őszére elkülönített lakóépületeket használnak.

A szegregáció intézményesítése a New Yorkban hasonló átalakítással jár a többi egyetemen is.

Sok egyetemen a kollégiumok faji szegregációját eufémikusan „affinitáslakásnak” nevezik.

Az affinitási ház támogatói azt állítják, hogy ezek a kollégiumok „kényelmes” és „biztonságos” környezetet teremtenek a kisebbségi hallgatók számára.

Gyakran azt állítják, hogy a fehér hallgatók jelenléte kényelmetlenné teszi a kisebbségben lévők életét.

Hírdetés

A szétválasztott lakásokra vonatkozó petíciójában a “Fekete Ibolya” nevű szervezet kijelentette, hogy „az osztálytermi és a lakóépületekben túl gyakran a fekete hallgatók kiemelten felhívják a figyelmet arra, hogy “informálatlan” társaikat a rasszizmusról oktassák”.

A szegregáció elvének győzelme a NYU-ban csak a legújabb példa ennek a megosztónak tartott lehetőségnek az elfogadására.

A Tudósok Országos Szövetsége által 2019 áprilisában közzétett jelentés arra a következtetésre jutott, hogy az ún. Neo-szegregáció az egyetemek egyre növekvő jelensége. Megállapították, hogy több mint 80 felsőoktatási intézmény közreműködött az elkülönített kollégiumok létrehozásában.

Az elkülönített egyetemi élet iránti igény 2015 óta növekszik. Ezt az egyetemi vezetők egyre inkább nagyobb örömmel fogadják. Természetesen ritkán hívják a szegregációt neve szerint. Amikor nem használják az „affinitási ház” kifejezést, elfogadják a „téma ház” kifejezést vagy a „biztonságos helyek” megnevezést.

A Los Angeles-i Kaliforniai Állami Egyetem is elfogadta a problémákat, és szegregált lakhatást kínál a fekete hallgatók számára. Leírta a lakóhelyi szegregáció rendszerét, mint egy „új fekete élő-tanulási közösséget”. Házszolgáltatások oldalán kezdeményezésként írta le, amelynek célja „fokozni a hallgatók saját élményét, akik a campusban élő fekete közösség részévé válnak vagy azok iránt érdeklődik, azáltal, hogy lehetőséget biztosítanak az intézményi karokkal és a társakkal való kapcsolattartásra”.

Bármelyik eufemizmust választja ez az egyetem, hogy leírja „új fekete élő-tanulási közösségét”, nyilvánvaló, hogy célja nem a közös egyetemi élmény és kultúra erősítése az utóbbi amerikai események tükrében, írja Frank Furedi.

Magyar Tudat

The post Luther King megrémülne- Visszatért a szegregáció az amerikai egyetemekre appeared first on Magyar Tudat Nemzeti Hírportál.

Related posts:Lehet-e egy jó muszlim, jó amerikai vagy kanadai? (európai) Ezt a kérdést továbbították egy barátomnak, aki Szaúd-Arábiában dolgozott 20…Szegregáció, lemorzsolódás, hol a szülők felelőssége? Az elmúlt napokban sok minden szóba került a szegregáció, lemorzsolódás…Cipő ma is velünk van Hat esztendeje annak, hogy itt hagyott bennünket Bódi László, Cipő….


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »