Luke Skywalker azt kívánja az ukránoknak a légiriadók után, hogy “Az Erő legyen veletek!”

Luke Skywalker azt kívánja az ukránoknak a légiriadók után, hogy “Az Erő legyen veletek!”

Mark Hamill amerikai színész, aki a Star Wars-sagában Luke Skywalker karakterét alakította, egy mobilalkalmazáshoz kölcsönözte a hangját, amely bejelenti az ukrajnai légiriadó kezdetét és végét – írja az AP ügynökség.

Az Air Alert alkalmazás az ukrán légvédelmi rendszerhez kapcsolódik. Amikor a szirénák megszólalnak, az alkalmazás felszólítja az ukránokat, hogy húzódjanak fedezékbe. „Ne legyetek óvatlanok” – tanácsolja nekik Hamill hangja. „A túlzott önbizalmad a gyengéd” – teszi hozzá.

A veszély elmúltával Hamill az alkalmazáson keresztül bejelenti, hogy a légiriadó véget ért. Majd biztatásul a Star Wars-rajongóknak hozzáteszi az alábbi ismert mondatot: „Az Erő legyen veled”.

Az AP ügynökségnek adott interjújában Hamill azt mondta, hogy figyelemmel kíséri az ukrajnai fejleményeket, miközben csodálja ezt az országot és népét, amiért „ilyen szívósságot és kitartást tanúsított… ilyen szörnyű körülmények között”.

Hírdetés

Hozzátette, hogy Ukrajna harca az orosz invázió ellen a Star Wars-sagára emlékezteti – a bátor felkelők történetére, akik egy hatalmas birodalom ellen harcolnak, és végül legyőzik azt.

Hamill egyébként pénzt is gyűjt, hogy felderítő drónokat tudjon vásárolni az ukráncsapatok számára. Csillagok háborúja témájú plakátokat is aláír, amelyeket aztán elárvereznek.

Valentyn Hrycenko, az alkalmazást fejlesztő ukrán biztonsági rendszergyártó, az Ajax Systems marketingigazgatója reményét fejezte ki, hogy Hamill által közvetített Star Wars-erő arra fogja ösztönözni az Ukrajnán kívül élő embereket, hogy ők is letöltsék az alkalmazás, hogy legalább egy kicsit megtapasztalják azt, amit az ukránok érezek, amikor légiriadó történik.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »