Lukaku és Alderweireld ugyanarra a kapitányra szavazott

Lukaku és Alderweireld ugyanarra a kapitányra szavazott

Romelu Lukaku és Toby Alderweireld nyíltan kiállt amellett, hogy a világ- és Európa-bajnok Thierry Henry legyen a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

„Nálam Thierry Henry a belga válogatott új kapitánya. Efelől semmi kétség” – jelentette ki Lukaku a Sky Italiának nyilatkozva.

„Henry lenne az ideális megoldás” – vélekedett Alderweireld a VRT belga köztelevízióban.

December elején derült ki, hogy Roberto Martínez, az eddigi szakvezető távozik posztjáról, miután csapata nem jutott tovább a csoportjából a katari világbajnokságon, és a szövetség nem hosszabbítja meg a szerződését. A spanyol tréner 2016 óta irányította a belga együttest, amellyel az előző, 2018-as oroszországi vb-n bronzérmes volt, és sokáig állt a nemzetközi szövetség világranglistájának élén. Martínez 79 mérkőzésen vezette a belga csapatot, amely ebben az időszakban 56 győzelmet, 13 döntetlent és 10 vereséget könyvelt el.

A helyi szövetség olyan szakembert keres, aki már bizonyította, hogy képes sorozatban hozni a győzelmeket és tudja, hogyan kell bánni topjátékosokkal.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},

Hírdetés

onServerEmissionEmpty: function(){}
});

A játékosként vb- és Eb-aranyérmes, kétszeres angol, kétszeres spanyol és egyszeres francia bajnok, a Barcelonával Bajnokok Ligája-győztes francia Thierry Henry az elmúlt években Martínez segítőjeként tevékenykedett a belga válogatott mellett és Lukaku, valamint Alderweireld szerint is megfelel az elvárásoknak.

„Tisztelik őt a játékosok, mindent megnyert, képben van az edzői munkát illetően, tudja mi kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Ismeri a csapatot és a stábot.

Úgy vélem, ő a megfelelő edző a csapat számára” – vélekedett jelenleg az Internazionaléban játszó Lukaku, aki 104 alkalommal lépett már pályára a belga együttesben.

„Henry mindent megnyert pályafutása során, amit meg lehet nyerni, ráadásul ismeri a csapatot. Megértem, hogy fiatalításra van szükség, de azt is tudni kell, honnan indultunk. E tekintetben Henry lenne a végső megoldás” – mondta a 127-szeres válogatott Alderweireld, a Royal Antwerp védője.

A belga szövetség az új kapitány kiválasztása előtt a játékosok közül Lukakuval, illetve Kevin De Bruynével és Thibaut Courtois-val egyeztet majd.

A poszt iránt érdeklődőknek jövő keddig kell benyújtaniuk a pályázatukat.

A legesélyesebb jelöltek között Henryt – aki még nem nyilatkozott a terveit illetően -, valamint Michel Preud’homme-ot és a holland Louis van Gaalt emlegetik.

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »