Lukács László György: Aki Putyin oldalára áll, az a vesztesek oldalára áll

Lukács László György: Aki Putyin oldalára áll, az a vesztesek oldalára áll

A Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor szemére vetette a kormány elmúlt időszakban elkövetett legnagyobb hibáit. Lukács László György rámutatott, hogy a miniszterelnök beszédeiből jellemzően kimaradnak azok a kérdések, amelyekre Magyarorszá és a magyar emberek választ várnak.

Világosan látszik, hogy energetikai téren nem volt jó út az, amely kiszolgáltatottá tette hazánkat egy olyan nagyhatlomnak, mint Oroszország.

A kormányhozzájuk kötött minket minden szinten, amivel energetikai és politikai értelemben is kiszolgáltatottá tették az országot – magyarázta az ellenzéki politikus. Szerinte ezen világosan változtatni kell. A kormány mostani lépése, amire 13 év kormányzása után került sor, eső után köpönyeg. Rámutatott: ezt a lépést sokkal korábban meg kellett volna tenni.

Lukács László György szerint nem szabadna mostohán bánni a napelemesekkel, mert amikor ilyen kiszolgáltatott helyzetben van az ország energetikailag, akkor együtt kellene működni a lakossággal.

Az sem volt járható út, hogy a külföldi tulajdonban lévő, multinacionális energetikai vállalatoknak fizessük a rezsi egyre növekvő terheit, de az sem járható út, hogy a kormány körül tanyázó, a Fidesz szárnyai alatt nevelkedő "nemzeti" oligrachák szedik le a sápot és vesznek belőle luxusjachtokat.

Az ellenzéki frakcióvezető gúnyosan megjegyezte: az Arany Rózsát át kellett volna keresztelni "Rendszerhasználati Díjra" – úgy mégiscsak jobban illet volna Mészáros Lőrinc portfóliójába. Komolyra fordítva a szót hozzátette: az sem járja, hogy a Fidesz "nemzeti tőkései" megkopsztják az embereket és folyamatosan emelik a díjakat.

"A kommunista ársapkákkal nagyon mellényúltak."

Orbán még az év elején úgy fogalmazott, hogy az inflációval szemben beadta a vakcinát – emlékeztetett Lukács, majd hozzátette: "még szerencse, hogy nem orvos, mert ha valami ilyen lassan hatna, akkor kuruzslással vádolnák." Rámutatott: nagyon lassan léptek, sőt a kormány intézkedései hajtották az inflációt.

Hírdetés

A kommunista stílusú ársapkák bevezetése például hibás döntés volt. Mert amikor egy-egy termék árát rögzítették, az ezer másik helyen hatott és emelte az árakat.

Az ellenzéki politikus megjegyezte: Orbán mostanában kevesebbet mondja, hogy az infláció háborús, de az a helyzet, hogy az infláció tényleg háborús, mivel mi az orosz háborús inflációt fizetjük. Akik az oroszok oldalán állnak és az orszok barátai, azokat érintette leginkább az infláció – emelte ki. Magyarország mellett itt van Törökország és Szerbia. Az élelmiszeráremelkedés ebben három országban volt a legmagasabb. Az is világosan látszik, hogy aki Putyin oldalára állt, az a vesztesek oldalára állt. Most nem területeket vesztünk, hanem gazdasági téren szenvedünk el veszteségeket: önök miatt élünk rosszabbul – mondta Lukács László György.

Nem csak egyszerűen békére, hanem igazságos békére van szükség! Az nem működik, hogy valaki az oroszok feltételei mellett köt békét!

A határvédelemmel kapcsolatban Lukács László György felemlegette a Jobbik-Konzervatívok javaslatát, amit több mint tíz éve elkészítettek, az önálló határőrség felállításáról. Ha Magyarországnak volna határőrsége, akkor talán nem kellene képzetlen polgárőröket a határra vezényelni.

A migráció kérdésével kapcsolatban a jobbikos politikus hozzátette:

Magyarországnak nincs szüksége migránsmunkásokra, mert ezek ázsiai, olcsó munkások, akik elveszik a magyar emberek munkáját, és letörik a magyarorzsági bérszínvonalat.

Valójában Magyarországnak arra van szüksége, hogy az emberek tisztességes béreket kapjanak, és először utolérjük a szomszédos országokat, utána pedig elérjük az európai bérszínvonalat. A migrációt nem Brüsszelben, hanem itthon kell megállítani, mert az Orbán-kormány utat nyit 500 ezer migránsmunkásnak, akik eltérő kultúrából jönnek, ezért tönkreteszik a kultúránkat.

A konzervatív képviselő utalt arra, hogy a váci önkormányzatban éppen ők voltak azok, akik elfogadtak egy olyan határozatot, hogy "Vácott nem lehet migránsgettót, migránstelepet létesíteni". Ott nem lesznek migránsszállók, és a Jobbik-Konzervatívok országszerte minden önkormányzatban meg fogja vívni ezt a harcot – hangsúlyozta Lukács László György.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »