Löw váratlanul bejelentette: a nyáron távozik

Löw váratlanul bejelentette: a nyáron távozik

Váratlan bejelentéssel szolgált a kedd délelőtt a német futballban: a válogatottat 2006 óta irányító Joachim Löw szövetségi kapitány bejelentette, hogy az Európa-bajnokság után, 2021 nyarán távozik posztjáról. A korábbi tervekkel ellentétben nem vezeti a Nationalelfet a 2022-es vb selejtezőinek második szakaszában, és kijutás esetén, a katari tornán.

„Hosszas megfontolás után teszem ezt a lépést, tele büszkeséggel és óriási hálával, ugyanakkor továbbra is nagyon motivált vagyok, ami a közelgő Európa-bajnokságot illeti – fogalmazott Joachim Löw a szövetség honlapján. – Büszke, mert számomra nagyon különleges és megtisztelő, hogy csaknem 17 évig dolgoztam az ország legjobb futballistáival és segíthettem őket fejlődésükben. Nagyszerű diadalokat értünk el és fájdalmas vereségekben is volt részünk. Mindenekelőtt sok csodálatos és varázslatos pillanatot őrzök, nemcsak a 2014-es brazíliai világbajnokság megnyerését. Hálás vagyok és maradok a DFB-nek, amely mindig ideális munkakörnyezetet biztosított számomra és a csapat számára.”

Hírdetés

Löw, aki korábban klubedzőként dolgozott, a hazai rendezésű, 2006-os világbajnokság előtt Jürgen Klinsmann segítőjeként tevékenykedett, majd átvette a válogatott irányítását. Minden elődjénél több mérkőzésen irányította már eddig is a Nationalelfet. A mostani tervek szerint utolsó mérkőzéseinek egyike lesz a magyarok elleni, müncheni csoportmérkőzés a kontinensbajnokságon – ő persze leginkább Londonban, a Wembley-ben, a döntőben szeretne búcsúzni.

Az elmúlt hetekben lehetséges utódaként felvetődött Jürgen Klopp neve is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »