Losoncon 30, Füleken 8 pozitív esetet szűrtek ki a hétvégi országos tesztelés során

Losoncon 30, Füleken 8 pozitív esetet szűrtek ki a hétvégi országos tesztelés során

A hétvégi tesztelésről szóló beszámolóink sorában ezúttal a losonci és a füleki eredményeket összegezzük.

Losoncon összesen 7947 embert teszteltek a hétvégén, ebből 30 esetben bizonyosodott be a koronavírus-fertőzés. A városban a pozitivitás aránya 0,38% lett, ami azt mutatja, hogy a szigorú intézkedéseknek köszönhetően, a lockdownt és a rendszeres napi tesztelést is beleértve, javul a helyzet Losoncon.

Alexandra Pivková, polgármester a közösségi hálón úgy fogalmazott, reméli, hogy a Losonci járás is aközé a 36 járás közé kerül, ahol jó eredménnyel zártak, így az országos tesztelés következő fordulójából már kimaradnak.

A polgármester megemlítette a marginalizált roma közösségekben végzett szűrést is. Az időpont foglaló rendszerben 45 lakost regisztráltak a Rapp-i kereszteződés lakói közül, akiknek negatív lett az antigén-tesztjük.

Az elektronikus és telefonos regisztráció lehetőségének köszönhetően a legtöbb helyen zavartalan volt a tesztelés.  Az előzetes időpontfoglalásnak köszönhetően az egyes mintavételi pontok előtt nem alakultak ki hosszú sorok, ezzel is csökkentve a vírus terjedésének kockázatát.

Hírdetés

„Losoncon előzetesen 6299 egyén regisztrált a szűrővizsgálatra. A legtöbben az L. Novomeský és a Vajanský általános iskolákban található mintavételi helyekre jelentkeztek be”- tette hozzá Pivková.

A nógrádiak üdvözölték a telefonos időpontegyeztetés lehetőségét is. Több mint 1100 ember vette igénybe a telefonközpont szolgáltatásait. A pénteki és szombati napon 350 és 480 telefonhívást rögzítettek Losoncon.

Végezetül köszönetet mondott a város alkalmazottainak, a mentősöknek, az önkénteseknek, az állami rendőrség és a fegyveres erők tagjainak, valamint mindazoknak, akik hozzájárultak a sikeres losonci teszteléshez.

A hétvégi tesztelés zavartalan lefolyását naponta tizenkét órában ötven ember biztosította Füleken. A 3253 elvégzett teszt során talált 8 pozitív eset Füleken 0,25%-os pozitivitást mutat- tette közzé közösségi oldalán Agócs Attila, polgármester.

„Ez feltehetően az országos átlag alatti számot jelent majd, ami nagyon örömteli hír. Arra kérek azonban mindenkit, ne bízzuk el magunkat a jó eredmény láttán. Továbbra is tartsuk be a járványellenes előírásokat. Ez még mindig csak a hosszú vírusellenes menetelés egy következő állomása. A tesztelést a számtalan állami bürokratikus akadály ellenére sikeresen megoldottuk, mert nem kibeszéléseket kerestünk, hanem megoldásokat”- írja a polgármester, aki végezetül megköszönte az egészségügyi alkalmazottaknak, az önkéntes tűzoltóknak, a városházi alkalmazottaknak és városi képviselőknek, a közterület fenntartó vállalat (VPS) alkalmazottainak, a katonáknak, valamint a városi és állami rendőröknek a segítséget.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »