Ljasko tömeges elbocsátásokat jelentett be az Egészségügyi Minisztériumban

Viktor Ljasko, frissen kinevezett egészségügyi miniszter az Egészségügyi Minisztérium vezetésének mintegy 50%-át meneszti majd.

A múlt héten egészségügyi miniszterré kinevezett Viktor Ljasko

az Egészségügyi Minisztérium vezetésének mintegy 50%-át tervezi leváltani.

Ezt egy hírportálnak adott interjújában jelentette be, amelyet május 24-én, hétfőn tettek közzé – adta hírül a Golos.ua információs hírügynökség.

Hírdetés

Elmondása szerint, többek között hatból három helyettest leváltanak, akik a jövőben igazgatóságaikkal dolgoznak.

„Megkértem mindenkit, akivel már tárgyaltam, beleértve a hivatalban megmaradt helyetteseket is, hogy hivatali időm alatt erős igazgatóságot alakítsanak ki az igazgatóságok vezetőinek és a szakértői csoportok vezetőinek szintjén. Annak érdekében, hogy bárhogy is változik a politikai helyzet, történelmi emlék maradjon arról, hogy mi történik és merre tart az egészségügyi rendszer. Továbbá kialakul az Egészségügyi Minisztérium kollégiumának összetétele, mert előtte még nem volt kollégium” – mondta a miniszter.

A kollégium Ljasko szerint nagyszámú emberből áll majd.

„Nem csak azokat választom meg, akikkel jól érzem magam. Előzetesen a minisztérium, valamint a Medzakupki Állami Vállalkozás és a Közegészségügyi Központ, valamint az Ukrán Nemzeti Egészségügyi Szolgálat és az Orvostudományi Akadémia képviselőit és vezető szakembereit vonom be a munkába. Azt is szeretném, ha a kollégiumba több olyan háziorvos is bekerülne, akik közvetlenül az alapellátásban dolgoznak” – magyarázta a miniszter.

Jelenleg egészségügyi miniszterhelyettesek Irina Sadovjak (első helyettes), Irina Mikicsak, Szvetlana Satalova és Igor Ivascsenko (Ukrajna európai integrációs miniszterhelyettese), valamint Jaroslav Kucser.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »