Liberálisok

Liberálisok

Ebben minden benne van. Ezert állnak úgy a liberálisok, ahogy állnak, és mi úgy, ahogy állunk. Tényleg minden világos.

Köszönjük Sargentini, „köszönjük” Orbán!

„A Magyar Liberális Párt szerint köszönettel tartozunk az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság zöldpárti politikusának, Judith Sargentininek, hogy hosszú és alapos munkával kivizsgálta, hogyan rombolta le az Orbán-kormány a magyar demokráciát és a jogállamot az elmúlt években. Köszönjük, hogy szakszerű és részletes jelentésével bemutatta, milyen súlyos támadást intézett a Fidesz az alapvető szabadságjogokkal és az európai értékekkel szemben Magyarországon.

Hírdetés

A Liberálisok szerint a jelentés elfogadása egész Magyarország, a magyar emberek érdeke. A jelentés Orbán Viktor és a Fidesz állításával szemben természetesen nem a magyarokat, hanem kizárólag az Orbán-kormány illiberális lépéseit ítéli el, amelyek semmibe veszik az európai közösség szabályait. Orbán Viktor és kormánya semmibe veszi azokat az értékeket és szabályokat, amelyeket hazánk társadalma a 2004-es uniós csatlakozással egyöntetűen támogatott.

A Liberálisok ugyanakkor »hálásak« Orbán Viktornak is, amiért korábban nem látott egységet teremtett Európában. Sajnáljuk ugyanakkor, hogy ez a nagy egyetértés azzal kapcsolatban alakult ki Strasbourgban, hogy elfogadhatatlan a Fidesz Európa-ellenes politikája.

Orbán Viktor nem Magyarországot és Európát akarja megvédeni, hanem saját hatalmát, és ennek érdekében nem válogat az eszközökben. A bizottság jelentése semmi mást nem tartalmaz, mint azokat az antidemokratikus gyakorlatokat, amelyekkel Orbán Viktor és a Fidesz saját hatalmát fenntartja.

A Magyar Liberális Párt szégyelli, hogy a magyar kormány szembefordult Európával és az alapvető emberi jogokkal. A Magyar Liberális Párt szerint Orbán szembefordult az európai Magyarországgal és súlyos támadást intézett a magyar emberek szabadságával szemben is. És ami a legnagyobb probléma, hogy végül tényleg veszélybe sodorta hazánk európai uniós tagságát és szavazati jogát.

Arra kérjük Orbán Viktort, ne menjen szembe a magyarok akaratával és ne kockáztassa hazánk jövőjét az európai közösségben. Bízunk benne, hogy az eljárás folyamán sikerül az Orbán Viktort és a Fidesz-kormányt jobb belátásra bírni. Azon leszünk, hogy ehhez végre itthon is megteremtsük az egységet és az egyértelmű többséget.”

(MTI-OS)


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »