Libanoni jezsuiták segélykiáltása: Támogassuk a háború sújtotta térséget!

Libanoni jezsuiták segélykiáltása: Támogassuk a háború sújtotta térséget!

Az egy éve tartó izraeli–palesztin háborús konfliktus a napokban újult erővel lángolt fel. A harcok Libanonra is kiterjedtek, és különösen Bejrútot sújtják. A városban egyetemet és iskolákat fenntartó jezsuiták segélykiáltást fogalmaztak meg a világ számára. Szavukat meghallva a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya rendkívüli gyűjtést indít.

A háború számtalan halálos áldozatot követel, a nehézfegyverek lakóházak sorát pusztítják el, mára százezrek menekültek el otthonukból. A Bejrútban élő jezsuita közösség, illetve a Jezsuita Menekültszolgálat számos területen segíti az ott élő emberek mindennapjait. Ezekben a nehéz időkben rendkívüli élelmiszer-, ruházati és higiéniai csomagokkal kiemelt támogatást nyújtanak.

Helyi közösségek, plébániák a menekültek (a legtöbb esetben nők és kisgyermekes családok) befogadására alkalmas tereket nyitnak meg és hoznak létre. A legkiszolgáltatottabb emberek száma ezekben a nehéz időkben ugrásszerűen növekszik, így ellátásuk veszélybe került.

A libanoni fővárosban a helyi jezsuiták egy egyetemet (12 ezer hallgató) és öt iskolát (5500 diák) tartanak fenn, melyek működése bizonytalanná vált, az intézmények jelenleg zárva tartanak.

A korábban ugyancsak nemzetközi adományokból segített három Bekaa városában működő jezsuita iskola is nagy veszélyben van, mivel a közvetlen közelben heves harcok zajlanak. A jezsuita oktatási intézmények jövője kezd kilátástalanná válni.

Hírdetés

A magyar jezsuita rendtartomány arra kéri barátait, jótevőit, amennyiben lehetőségük van rá, csatlakozzanak rendkívüli gyűjtésünkhöz, melyet a Bejrútban szolgáló jezsuitáknak juttatunk el, így segítve a háborús helyszínen végzett szolgálatukat.

Michael Zammit SJ, a közel-keleti jezsuita rendtartomány provinciálisa üzenetéről ezen a linken olvashatnak.

Adományozásra IDE kattintva van lehetőség.

Forrás és fotó: Jezsuita.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »