Libanoni honlapot tiltottak be Izraelben

A biztonságpolitikai kabinet felhatalmazásával Slomó Karai hírközlési miniszter hétfőn elérhetetlenné tette Izraelben a libanoni síita Hezbollahhoz kötődő al-Majadín tévécsatorna honlapját – jelentette a helyi média hétfőn.

A honlap betiltása mellett Karai a hadsereg illetékeseitől a csatorna ciszjordániai irodáinak a bezárását is kérte.

A biztonságpolitikai kabinet szerint az al-Majadín veszélyt jelent az állam biztonságára, és a terrorszervezeteket szolgálja.

"Izrael Állam nem engedi be az al-Majadín veszélyes propagandáját" – közölte Joáv Galant izraeli védelmi miniszter. "A csatorna gyakorlatilag a Hezbollah terrorszervezet és vezetőjének szócsövévé vált, mely a háború alatt Izrael biztonsági érdekeit igyekszik sérteni, és az ellenség céljait szolgálja"- tette hozzá Galant.

Hírdetés

"Ez a csatorna újságírói munkája iránti tisztelet jele" – reagált az Al-Majadín weboldala az izraeli döntésre.

Az Al-Majadín 2012-ben kezdte meg a sugárzást. Kapcsolatban áll a Hezbollahhal és Iránnal, készítettek exkluzív interjúkat magas rangú iráni tisztviselőkkel, valamint Hasszan Naszrallahhal, a Hezbollah főtitkárával. A csatornának Izraelben, Ciszjordániában és a Gáza övezetben is vannak tudósítói.

Múlt hónapban az izraeli kormány rendkívüli szabályozást hagyott jóvá, amely lehetővé teszi, hogy lezárják azon kommunikációs csatornákat, amelyeket a biztonsági szervek az állam biztonságát sértőnek ítélnek.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »