Libabőrös adventi koncert a szőgyéni templomban

Libabőrös adventi koncert a szőgyéni templomban

A párkányi Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola mellett működő Galli Musici ifjúsági zenekar és a tatai Kőkúti Általános Iskola Fazekas Utcai Tagintézményének növendékei közös koncertjére került sor a szőgyéni Nagyboldogasszony-templomban. A nézők állótapssal köszönték meg a nagyszerű produkciót.

Farkas Zsolt, Szőgyén esperes-plébánosa köszöntötte a résztvevőket, akik megtöltötték a hatalmas templomot, hogy az adventi időszak kezdetén a zene által hangolódjanak az Úr eljövetelére. A két koncert között pedig meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját. 

Hírdetés

A Galli Musici zenekar diákokból és tanárokból álló zenekara a nyáron első ízben vett részt Belgiumban az ifjúsági zenekarok nemzetközi fesztiválján, és el is hozták kategóriájuk első díját.

„A sikeres versenyszereplésnek köszönhetőjen egyre több helyre kapunk meghívást, többek közt Szőgyénbe is. Ezen a koncerten a szőgyéni diákok is bemutatkoznak – Dékány Dorka (hegedű), Ferdinand Viktor (zongora), Halász Ágoston (gitár), Smidt Tamara (klarinét). Új repertoárral készülünk, mert jövő nyáron egy firenzei turnén veszünk részt, ebből a repertoárból játszunk most is az advent hangulatához illő műveket” – fejtette ki a zenekar vezetője Pásztor János, aki egyben a művészeti iskola igazgatója is.

A szőgyéni Csongrády János Alapiskolának testvériskolája a tatai Fazekas Utcai Általános Iskola, amely hagyományait megőrizve emelt szintű ének-zenei oktatást nyújt. A mintegy ötven diák kétnapos felvidéki körútra érkezett Szőgyénbe, innen ellátogattak Lévára és Zselízre is. Az iskola kórusa adventi és karácsonyi dalok előadásával tette magasztosabbá az Istenvárás időszakát. A nézők mindkét előadást állótapssal jutalmazták.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »