Lezuhant egy orosz repülőgép Afganisztánban

Lezuhant egy orosz repülőgép Afganisztánban

Lezuhant egy orosz magánrepülőgép Afganisztán északkeleti részén. Az eddigi hírek szerint fedélzetén hatan utaztak – négyen a személyzet részeként, ketten pedig az utasok.

Zabiullah Amiri, az észak-afganisztáni tartomány tájékoztatási osztályának vezetője azt mondta: „Lezuhant egy repülőgép, de a helyszínt nem pontosították”. Hozzátette: „A falusiak értesítettek minket”.

Badaksan tartomány Tádzsikisztánnal, Kínával és Pakisztánnal határos. A baleset a tartomány egy nehezen megközelíthető hegyvidéki területen történt, amelyet a Hindukus hegyvonulat szel át, több mint 7 ezer méter magas csúcsokkal.

A baleseti terület mintegy nyolcórás autóútra van a tartományi fővárostól, Faizabadtól – mondta Amiri.

Hírdetés

A lezuhant repülőgép egy Falcon 10-es sugárhajtású repülőgép volt. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség értesülése szerint a gép egy bérelt egészségügyi járat, amely az indiai Goa, az üzbegisztáni Taskent és a moszkvai Zsukovszkij repülőtér közötti útvonalon volt szolgálatban.

Az afgán információs minisztérium közlése szerint a gép lezuhanását valószínűleg motorhiba okozta.

Az orosz állami sajtó közlése szerint a két orosz utas egy házaspár. Egyelőre nem tudni, hogy vannak-e túlélők. A gép szombat este tűnt el a radarokról.

A private Falcon airplane of Russian airline Gazprom avia crashed in Afghanistan Four crew members and two passengers were on board. Their fate is unknown. The plane was on its way to Moscow. It veered off course and crashed into Topkhan Mountain in Afghanistan. Before that,… pic.twitter.com/qXYI7M9Jmj — NEXTA (@nexta_tv) January 21, 2024

teraz.sk, hirado.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »