Lezajlottak a 54. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny iskolai fordulói

Lezajlottak a 54. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny iskolai fordulói

A komáromi Selye János Gimnázium a Magyar Kémikusok Egyesületének Kémiatanári Szakosztálya és a Debreceni Egyetem segítségével Szlovákiában tizenhetedik alkalommal is meghirdette a magyarországi 54. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaversenyt a 2021/2022-es tanévre.

Az elméleti verseny anyaga az általános és a középfokú iskolákban tanult kémia, kategóriánként értelmezve. Az elméleti tudás kiterjed az alkalmazott és a környezeti kémiára, valamint a kémia történetének magyar vonatkozásaira. A gyakorlati versenyen a térfogatos elemzésben kell jártasságot bizonyítani.

Az első forduló iskolai írásbeliből, a második forduló (szlovákiai döntő) írásbeliből és gyakorlatból, a harmadik forduló (országos forduló Debrecenben) írásbeliből és gyakorlatból áll.

Hírdetés

Az 54. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny iskolai fordulója szintén a Selye János Gimnázium szervezésében valósult meg csütörtökön, január 13-án.

A verseny felvidéki főszervezője gimnáziumunk igazgatója, Andruskó Imre, a versenybizottság további tagjai: Fiala Andrea és RNDr. Habán László, a Selye János Gimnázium kémia szakos tanárai. A verseny titkára Fehér Erzsébet.

A legsikeresebb diákok bekerülnek a második fordulóba, a szlovákiai – felvidéki – döntőbe, amely 2022. február 24-én 9-től 14 óráig zajlik majd a Selye János Gimnázium kémiatermében vagy esetleg online formában.

(Dr. Králik Zsuzsanna/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »