Levél Amerikából

Levél Amerikából

„Hölgyeim / uraim, tisztelt címzettek!

El kell csevegnünk, mert úgy látom, a liberális média nem juttatja el minden jelentős esemény hírét Európába.

Az Egyesült Államok több nagy városa 5 napja polgárháborúra emlékeztető körülmények között található. Hogy világos legyen, mekkora a problema, itt a legújabb hír: június 1-én Washingtonban helyi idő szerint kb. 1:20-kor Trump elnököt a Fehér Házból egy föld alatti bunkerbe menekítették, mert tüzek égnek a Fehér Ház körül:

A vélemények megoszlanak: vannak média személyiségek, akik úgy gondolják (szeretnék), ha Trump reggelre lemondana, mások azt szeretnék, ha sokkal keményebben lépne fel, és bevetné akár a Nemzeti Gárdát, akár a katonaságot.

Hogyan jutottunk ide?

Május 25-en valamivel est 8 után Minnesota államban, Mineapolis városában egy üzletvezető a rendőrséget hívta, mert szerinte egy vevő hamis pénzzel próbalt fizetni. Amikor az első rendőrkocsi megérkezett, az üzletvezető egy George Floyd nevű emberre mutatott, aki az utca másik oldalán a Mercedesében ült. Kis ellenállással letartóztatták és megbilincselték. Légzési és szv problemákról panaszkodott, mire a rendőrök mentőt hívtak. Egy idő után jajgatni kezdett, és nem volt hajlandó együttműködni a rendőrökkel. A rendőrkocsi mellett földre tepertkék, és egy rendőr kb. 8 percen keresztül a vállára / nyakára térdelt. Kb. 9 perc múlva a hasán fekvő Floyd kimúlt.

Az NBC részletes elemzése, az eredeti videóval, melyet egy utcai biztonsági kamera vett fel, kiegészítve egy utcai járókelő telefonon készitett vidójával, itt látható:

Ez egy tömör, rövid, a valóságnak minden részletében megfelelő elemzés.

Két napra rá a kórbonctan szakember jelentése szerint George Floyd NEM FULLADT MEG, hanem a már évek óta szívbajban szenvedő ember egy szívroham áldozata lett. Ennek ellenére a rendőrt letartóztatták, mert amit tett, minden valószínűség szerint okozta / siettette a szívrohamot.

A fekete „Black Lives Matter” („Fekete Életek Számítanak”) aktivista csoport, melynek első számú financsírozója George Soros, AZONNAL tüntetésekbe kezdett, országszerte. Első sorban a demokrata vezetésű államokban mozgatnak meg HATALMAS tömegeket, s velük együttműkodik az Antifa, akiket szintén George Soros pénzel.

A tömegek gyújtogatnak, rabolnak, üzleteket ürítnek ki, egy videó felvételen látni egy fekete aktivistát, aki HÉT megrakott szekérrel viszi hazafele a lopott árút. Ez már a karácsonyi bevásárlását is elintázte …

Hírdetés

A demokrata HELYI hatóságok magatartása vitatható: a rendőrség intézkedhet, de fegyveres erőszkot nem alkalmazhat, mert szerintük az csak jobban elmérgesítené a helyzetet.
Los Angelesben pl. este 8 után kijárási tilalom van (a tűntetések és garázdálkodás miatt, nem a Covid-19 miat).

Ezért, amikor az egyik feketen negyedben szombat éjjel gyújtogatásra és rablásra került sor, a rendőrség kiszállt, de amikor a tömeg rájuk támadt, visszavonultak, s mindenüket hátrahagyva menekültek. Vasárnap reggel ez maradt utánuk az utcán:

James Woods, a konzervatív Hollywood-i színész, egy Portland (Oregon állam) Louis Vuitton üzlet kirablásáról tett ki egy rövid videót, megjegyezve, semmi nem kiáltja úgy az igazságot, mint designer kézitáskák …

A legújabb eseményekről Amerika szerte itt találni a legfrissebb híreket a témában:

Trump elnöknek két érdekes megmozdulása volt ma.

Bejelentette, hogy az Antifát az amerikai kormány terrorista szervezetnek nyílvánítja:

Ez egy érdekes lehetőséget vet fel: terrorista szervezetek anyagi támogatása KOMOLY következményekkel járhat …

Az igazságügyi minisztérium oldalán William Barr, a szövetségi állam főügyésze, azonnal, vasárnap reggel, a következő jelentést adta ki:

Trump elnök másik jelentős mai megmozdulása: kilátásba helyezte a kemény katonai beavatkozást:

Egy ilyen államban, mint az Egyesült Államok, ahol a tisztességes, szabad embernek joga van fegyvert tartani, érdekes helyzetek állnak elő.
Fenn, Seattle városában (Washington állam), a belvárosban összeütközésre került sor egy Antifa csoport és a városi rendőrség között.

A tüntetők túlsúlyban voltak, erőszakosak voltak, s a rendőrség visszavonult, s mindenüket hátrahagyva menekültek. Kocsijaikat kirabolták és felgyújtották az utca szélén. Az egyik fiatal terrorista magához vette a kocsiból a rendőr karabélyát.
Nem volt vele nagy szerencséje, mert történetesen arra járt egy fegyveres amerikai polgár, vállán karabély, kezében pisztoly, és másodpercek alatt lefegyverezte az Antifát. A rövid videót mellékelem.

Hirtelenjében ennyit a történtekről.
3:20 hétfő reggel a Csendes Óceán partján.
Megyek egy kicsit ledőlni, mert Bogárkánknak reggel 5-kor indulnia kell folyó ügyeit intézni, s ő az órarendet komolyan gondolja.
Senki ne aggódjon miattunk, mi Los Angelestől 20 mérföldre keletre lakunk, egy csendes hegyoldalban, ahol nincsen Antifa.
És mi is fegyverrel járunk … ;-)

Tiszteletteljes üdvözlettel,

Varró István
Baldwin Park, CA, USA”

(Borító: thegatewaypundit.com)


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »