Letartóztatták Donald Trumpot (videók)

Letartóztatták Donald Trumpot (videók)

Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus politikus kedden bíróság elé állt, miután a múlt héten csalás és megvesztegetés vádjával vádolta meg a manhattani kerületi ügyész.

Trump helyi idő szerint délután indult el a Trump Toronyból a manhattani bíróságra. Az épület bejárata felé haladva integetett a tömegnek.

Ezt követően a hatóságok letartóztatták a volt elnököt, mert csak ezt követően indulhat meg ellene az eljárás. A volt elnököt (és vélhetően a 2024-es amerikai elnökválasztás leendő elnökjelölt-aspiránsát) nem bilincselték meg a rendőrök.

Hírdetés

Trump ellen a republikánusok szerint Soros Györgyhöz köthető kerületi ügyész, Alvin Bragg emelt vádat, több évig tartó nyomozás után. A vádemelésre épp az elnökválasztási kampány kibontakozásának elején került sor. Az ügyész szerint Trump két pornószínésznőnek is hallgatási pénzt fizetett (130 ezer illetve 150 ezer dollárt) 2016-ban azért, hogy szexuális viszonyukról nem beszéljenek a nyilvánosságnak.

Former President Trump waves and raises a fist outside Trump Tower. #TrumpArraignment pic.twitter.com/3yTqqUSAGV — Forbes (@Forbes) April 4, 2023

MY HERO 🚨🚨Trump has entered the courtroom Join @CBKNEWS121#Trump #TrumpArrest #TrumpArraignment #TrumpIndicment #ArraignmentDay pic.twitter.com/FsdCq2Fv3X — CBKNEWS (@CBKNEWS121) April 4, 2023

Körkép.sk, foxnews.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »