Letartóztatások Pakisztánban a mecsetrobbantás miatt

Letartóztatások Pakisztánban a mecsetrobbantás miatt

Sok gyanúsítottat vett őrizetbe a pakisztáni rendőrség, amely nyomozást folytat a pesavári mecsetben elkövetett öngyilkos robbantás miatt, amelynek több mint száz halálos áldozata volt.

A hatóságok nem zárják ki, hogy az öngyilkos merénylőnek belülről segítettek, hogy el tudja kerülni a biztonsági ellenőrzést.

A robbantás hétfőn történt, amikor több száz hívő gyűlt össze a környéken élő rendőröknek és családtagjaiknak épült mecsetben a déli imához. A mecset egy része összeomlott a detonációtól.

Hírdetés

A nyomozás, amelyben terrorizmus-ellenes és titkosszolgálati erők is részt vesznek, elsősorban azt próbálja kideríteni, hogy a támadónak hogyan sikerült elkerülnie a szigorúan ellenőrzött környék katonai és rendőrségi ellenőrzőpontjait.

A védelmi miniszter tájékoztatása szerint a robbantó a mecsetben imádkozók első sorában volt.

A régióban legaktívabb militáns csoport, a pakisztáni tálibok (Tehrík-i-Talibán Pakisztán, TTP) tagadta, hogy köze lenne a robbantáshoz. Mindeddig más szervezet sem vállalt felelősséget a gyilkos merényletért. Ugyanakkor Rana Szanaullah belügyminiszter azt állította, hogy a TTP egy szakadár frakciója lehetett a tettes.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »