Letartóztatásban az embercsempészek

Letartóztatásban az embercsempészek

Letartóztatásban az embercsempészek

A külföldi férfiak összesen 14 illegális migránst szállítottak, amikor a rendőrök ellenőrizték járműveiket.

Hírdetés

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Osztályának munkatársai – a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály munkatársainak jelzésére és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak közreműködésével – 2021. április 27-én, reggel, a dunaföldvári Beszédes József hídon ellenőriztek egy grúz rendszámú személygépkocsit. A járművet egy örmény származású német állampolgárságú férfi vezette, aki hét, magukat szír állampolgárnak valló személyt szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Munkatársaink a sofőrt, valamint az utasait elfogták és előállították.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a 24 éves férfival szemben büntetőeljárást indítottak embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A sofőrt őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására is.

A Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei – a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztály munkatársainak jelzése alapján – 2021. április 27-én, reggel, az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 135-ös kilométerszelvény közelében, Szekszárd térségében ellenőriztek egy moldáv rendszámú kisbuszt.  A járművet egy moldáv-bolgár állampolgárságú férfi vezette, aki hét, magukat szír állampolgárnak valló személyt szállított. Az egyenruhások, ezzel az elfogással azonos időben, intézkedés alá vonták a sofőr társát, egy moldáv-román állampolgárt, aki a gyanú szerint előfutóként segítette az embercsempész tevékenységét. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. A rendőrök a sofőrt, valamint az utasait elfogták és előállították.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A két jármű vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak. A nyomozók a 41 és a 38 éves moldáv férfiakat őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki.  A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására is.

A bíróság 2021. április 29-én mindhárom embercsempészt letartóztatta.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »