Letartóztatásban a rendőrök elől menekülő ittas férfi

Letartóztatásban a rendőrök elől menekülő ittas férfi

A menekülése közben rendőrök és polgárőrök életét, testi épségét veszélyeztető 33 éves ámokfutót az ügyészség indítványára a bíróság egy hónapra letartóztatta.

Hírdetés

2023. április 21-én, éjszaka a rendőrök Budapest egyik külső kerületében egy feltűnően nagy sebességgel a városhatár felé közlekedő autóra lettek figyelmesek. A járőrök követni kezdték a személygépkocsit, majd a közelébe érve fény és hangjelzés használatával próbálták megállásra bírni az egyre gyorsuló autóst, illetve a kihangosítón keresztül szólították fel, hogy álljon félre.

A férfi a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva tovább növelte sebességét, és menekülése közben számos közlekedési szabályt megszegett.

Az intézkedő járőrök a sáv közepére húzódtak azért, hogy a gépjárművet megállítsák, azonban a férfi ennek ellenére előzni próbált, majd az üldözésbe bekapcsolódó polgárőrök autójának nagy sebességgel szándékosan nekihajtott és azt az útpadkának tolta. A férfi ezt követően megelőzte a rendőrautót, és azért, hogy a rendőri intézkedés alól kivonja magát, indokolatlanul többször intenzíven fékezett, amelynek következtében a járőrök az ütközést elkormányzással és nagy erejű fékezéssel tudták csak elhárítani.

Időközben a férfi egy másik településre ért, ahol autóját hátrahagyva elfutott.

A gyanúsított korábban számos alkalommal került felelősségre vonásra a gépjárművezetés szabályainak megszegése miatt, a közúti járművezetéstől is többször eltiltották, jelenleg sem rendelkezik érvényes jogosítvánnyal.

A bíróság a nyomozó ügyészség indítványával mindenben egyetértve, a gyanúsított letartóztatását – a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyére figyelemmel – egy hónapi időtartamra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »