Letartóztatásba helyezték a kányási fegyveres rablót

Letartóztatásba helyezték a kányási fegyveres rablót

A rendőrségre 2023. március 16-án, este érkezett bejelentés arról, hogy egy Mátraverebély-Kányás településen élő idős nő lakásába egy maszkot viselő férfi betört és a kezében fegyverrel – vagy annak utánzatával – a sértettől pénzt követelt.

Hírdetés

A bejelentés adatai alapján a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság és a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai azonnal a helyszínre vonultak, ahol megkezdték az adatgyűjtést, amelynek eredményeként beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 éves helyi férfit.

A nyomozás adatai alapján a férfi március 16-án, az esti órákban megjelent az idős asszony házánál, majd a hátsó ajtó biztonsági láncát a nála lévő fogóval levágta és az épületbe bement. A sértett a lánc levágásával járó zajra felriadt és a hátsó veranda ajtaja felé indult, ahol szembe találta magát a terhelttel. A fekete ruhába öltözött és maszkot viselő férfi a bottal közlekedő, idős asszonyra fogott egy fegyvert – vagy annak utánzatát – és pénzt követelt tőle. Erre az asszony közölte, hogy nem tud neki adni. Ekkor a nő a fegyvernek – vagy annak utánzatának – csövét megfogta, ami ennek következtében letört. Az idős asszony ekkor segítségért kiabált, amire a férfi megijedt és elszaladt.

A rendőr-főkapitányság munkatársai és a bátonyterenyei rendőrök négy órán belül beazonosították és a lakásán elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 éves kányási lakost, akit fegyveresen, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt kihallgattak. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A terheltnél megtartott kutatás alkalmával a rendőrök a lánc levágásához használt csípőfogót, valamint az arc eltakarásához viselt maszkot megtalálták és lefoglalták. A hatóság tagjai a 29 éves helyi lakos által a bűncselekmény elkövetéséhez használt fegyvert – vagy annak utánzatát -, amelynek műanyag alkatrésze hiányos volt, szintén lefoglalták.

A férfit a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Pásztói Járási Ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »