Leszbikus istenkáromlás az EP-ben: buzi szado-mazo „apostolok” körében ábrázolták Jézust

Május 2-a és 5-e között egy ideiglenes fotókiállítás volt látogatható az Európai Parlamentben Elisabeth Ohlson leszbikus fotóművész képeiből. Az egyik fotósorozat komoly botrányt váltott ki, mivel Jézus Krisztust ábrázolta bőr BDSM-ruhába öltözött homoszexuális férfiak körében. A képek készítője úgy nyilatkozott, az alkotás célja az volt, hogy Jézust az LMBTQ-közösség támogatójaként mutassa be – írja az Origó nyomán a Mandiner.

Polémica exposición de la fotógrafa sueca, Elisabeth Ohlson, en el Parlamento Europeo que representa a Jesús rodeado de apóstoles con trajes sadomasoquistas. pic.twitter.com/32cuPIpxXD

— Wall Street Wolverine (@wallstwolverine) May 6, 2023

Miután több kritika is érte a kereszténységet gyalázó fényképet, Ohlson úgy reagált, rengeteg olyan alkotás van, amelyen Jézus  heteroszexuális emberekkel szerepel, ezzel szemben ő csupán 12 LMBTQ-tematikájú képet készített.

An exhibition at the EU Parliament featuring an LGBT Jesus (in the background) has sparked protests from MEPs who say it is ‘blasphemous and disrespectful’. Here is how the artist, Elisabeth Ohlson, responded to the critics. pic.twitter.com/1w7q8hZ0CG

— Pietro Guastamacchia (@ilpiotr) May 2, 2023

Hírdetés

Malin Björk svéd baloldali EP-képviselő a kiállítás megnyitóján azt mondta, hogy a művészet „azt mutatja, hogy társadalmaink az elmúlt 25 évben fejlődtek az LMBT-jogok tekintetében”.

A kiállításon továbbá látható egy keresztre feszített meztelen fekete férfi, valamint egy őt átölelő, szintén meztelen fehér férfi.

A képeket több olasz, lengyel és spanyol képviselő is istenkáromlónak találta

Maria Veronica Rossi olasz EP-képviselő indokolatlan provokációnak nevezte a kiállítást. Az Italy24 csatornának nyilatkozva elmondta, „egy vallás kihasználása tűrhetetlen tiszteletlenség a hívők millióival szemben Európa-szerte”.

A képsorozatot korábban 2012-ben a szerbiai Belgrade Pride fesztiválon is kiállították. Akkor a szerb ortodox egyház pátriárkája, Irinej felszólította a szerb kormányt, hogy távolítsák el az istenkáromló alkotást.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »