Lépjünk Szent Márton nyomába – Védőszentjére emlékezett a Szombathelyi Egyházmegye

Lépjünk Szent Márton nyomába – Védőszentjére emlékezett a Szombathelyi Egyházmegye

A hagyományos esti zsolozsma elimádkozásával vette kezdetét november 10-én a Szent Márton-ünnepség Szombathelyen a székesegyházban, Székely János megyéspüspök vezetésével, Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök és Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek részvételével.

A szombathelyi papság, a Győri Szeminárium növendékei és a hívek együtt imádkozták a szent ünnepének előestéjére rendelt imádságokat. Szentbeszédében Fekete Szabolcs Benedek kiemelte: ma is szükség lenne arra, hogy Szent Márton köpenye betakarja az emberiséget, elhozva Krisztus békéjét, szeretetét a világba. A szentmise végén a segédpüspök felolvasta a Szombathelyi Egyházmegye közleményét, amelyben bejelentették Coreth Mária Terézia boldoggáavatási eljárása egyházmegyei szakaszának megkezdését.

A vesperást a szokásos lampionos felvonulás követte a Szent Márton térig. Székely János megyéspüspök és Nemény András polgármester mondott beszédet. Szent Márton élete ma is folytatódik – emelte ki a megyéspüspök –, aki meg tudja osztani életét, az rátalál az igazi, a hiteles emberi élet útjára, az öröm titkára. Más lenne a világ, ha eszerint élnénk, ha a nagyhatalmak nem világuralomra törekednének, ha az emberek nem a birtoklást hajhásznák, hanem rátalálnának a szeretet útjára. Nemény András elmondta: egymást segítve, igazi közösségként kell példát mutatnunk másoknak.

Hírdetés

Az eseményt koszorúzás zárta. Ezt követően a Szent Márton Látogatóközpontban került sor annak a táblának a megáldására, amely azt hirdeti, hogy a magyarországi Szent Márton-tisztelet bekerült a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékébe.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »