Lengvarský: A kimaradt vakcinákat eladjuk, elajándékozzuk vagy megsemmisítjük

Lengvarský: A kimaradt vakcinákat eladjuk, elajándékozzuk vagy megsemmisítjük

Nyitókép: TASR/Roman Hanc

Abban az esetben, ha kimaradnak a koronavírus elleni vakcinák, három lehetőség közül választhatunk: eladjuk, elajándékozzuk vagy biológiai anyagként megsemmisítjük őket – jelentette ki Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter pénteki, kelet-szlovákiai látogatása során.

Ami a nem regisztrált Szputnyik V vakcinát illeti, a miniszter csak a regisztráció lezárulása után fog értékelést mondani, amire feltételezése szerint két héten belül sor kerül. Lengvarský megerősítette, hogy jelenleg a váróterembe beregisztráltakról és a beoltottakról van információja.

Az Egészségügyi Elemzések Intézete (IZA) weboldalán (cakaren.vercel.app/projekt) közzétett adatok szerint jelenleg 4 695 személy várakozik a Szputnyik V vakcinára. Szlovákiában 100 000 személynek elegendő orosz vakcina van. A kormány korábban kétmillió adagot rendelt.

Hírdetés

Szlovákiában június 7-én, hétfőn kezdtek el oltani a Szputnyik V vakcinával. Az oltás az egyes megyékben fokozatosan indult el. A Kassa megyei Nagymihályban szombaton, június 12-én veszi kezdetét az oltás. Az 1300 jelentkező közül 800 kapott időpontot.

 „Amennyiben nagyobb lesz az érdeklődés, bízom benne, hogy azonnal reagálni fogunk, és több vakcinát fogunk biztosítani“

– fűzte hozzá Lengvarský.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »