Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről

Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről

A 150 raktárkoncertre 5 milliárd forint jutott, de kapott támogatást 456 cigányzenész és 110 népzenész is; Szentkirályi Alexandra a Kormányinfón tárta a nyilvánosság elé a legfontosabb számokat, kevéssel a nyitás előtt.

Már nincs messze a válság sújtotta szórakoztatóipar újraindulása, ennek kapcsán a Kormányinfón előkerült az a kérdés: milyen módon támogatja ezt az ágazatot az állam, különös tekintettel azokra, akik eddig semmilyen segítséget nem kaptak?

“A magyar kormány a válság kezdete óta csak ezt az ágazatot is több milliárd forinttal támogatta pályázatok, raktárkoncertek, bértámogatás formájában” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Hozzátette, mindenki, aki pályázott és megfelelt a feltételeknek, kapott segítséget, például:

  • 456 cigányzenész és
  • 110 népzenész kapott támogatást

1 milliárd forint értékben.

A fesztiválszervezők számára egy 200 millió forintos keret nyílt.

Hírdetés

Raktárkoncertekre egyébként 5 milliárd forintot folyósítottak, ebből 150 produkció valósult meg, ennek keretében részesültek támogatásban – Szentkirályi Alexandra szavai szerint “nagyon komoly mértékben” – a produkciók hátterét biztosító szakemberek is.

“A második járványhullám intézkedései alapján

ennek a szektornak a bértámogatás is ugyanúgy járt,

hiszen a rendezvényszervezőkre is vonatkozik a lehetőség, az állam a bérköltségek kétharmadát el tudta engedni, ami konkrét támogatást is jelent a bérek feléig” – mondta még.

Több hitelkonstrukcióról is beszámolt:

  • Széchenyi Turisztikai Kártya
  • 10 millió forintos újraindítási gyorskölcsön.

“De a legfontosabb, amit a kormány tehet, hogy felgyorsítja az oltási programot – zárta gondolatait a kormányszóvivő –, hisz annál korábban szabadulunk a járványtól.”

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »